Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Israelul încurajează vaccinarea cu a treia doză, în ciuda moratoriului OMS

Viața Medicală
L. Budin joi, 5 august 2021, ora 17:04

Premierul israelian, Naftali Benet, i-a încurajat pe cei cu vârsta peste 60 de ani să se vaccineze anti-COVID-19 cu a treia doză, în pofida amânării solicitate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Cea de-a treia doză a început deja să fie administrată celor cu vârsta peste 60 de ani, iar joi, 5 august, s-a depăşit cifra de 260.000 de persoane vaccinate cu această doză suplimentară, relatează agenția EFE, preluată de Agepres.

vaccination-covid

La jumătatea lunii iulie, Israelul a început să administreze a treia doză şi adulţilor cu boli autoimune.

OMS a cerut recent suspendarea administrării celei de-a treia doze de susținere, precum şi amânarea vaccinării adolescenţilor din ţările bogate, pentru a garanta furnizarea de vaccinuri ţărilor mai sărace. Până în prezent, 80% dintre vaccinurile administrate a avut loc în ţările cu venituri mari şi medii, reprezentând mai puţin din jumătatea populaţiei mondiale.

Israelul, care a condus campania timpurie şi rapidă de vaccinare, a reimpus restricţii şi nu respinge posibilitatea revenirii la lockdown dacă morbiditatea este în creştere.

Purtarea măştilor sanitare a redevenit obligatorie în aer liber, la reuniunile de peste 100 de persoane, precum şi în spaţiile închise.

A fost de asemenea redusă la 50% prezenţa fizică la locurile de muncă în sectorul de stat, iar companiile private sunt îndemnate să facă acelaşi lucru.

De la începerea pandemiei, frontierele sunt închise pentru turişti şi sunt impuse restricţii de călătorie cetăţenilor şi rezidenţilor.

Etichete: vaccinare israel a treia doza moratoriu oms

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.