Newsflash
Internaționale

COVID-19: Israelul a ieșit din valul patru cu doza 3

de L. Budin - oct. 13 2021
COVID-19: Israelul a ieșit din valul patru cu doza 3

Responsabilii israelieni vorbesc despre un succes al campaniei de vaccinare cu doza a treia de ser, care are drept efect ieșirea țării din valul patru al pandemiei.

La sfârşitul lunii iulie, fără a aştepta opiniile organismelor internaţionale, Israelul a aprobat administrarea celei de-a treia doze de vaccin Pfizer persoanelor cu vârste de peste 60 de ani, campanie extinsă apoi progresiv la restul populaţiei, relatează agenția EFE, preluată de Agerpres.

vaccin-israel

În două luni şi jumătate au fost vaccinate cu a treia doză 3,7 milioane de persoane, dintr-o populaţie totală de 9,3 milioane.

În faţa noului val de infectări provocat de varianta Delta, guvernul israelian a decis să nu aplice restricţii antiepidemice severe, susţinând în schimb campania de vaccinare cu a treia doză.

A fost instituit şi un nou sistem de eliberare a certificatului sanitar: numai cei vaccinaţi cu doza de consolidare, cu schema de două doze în ultimele şase luni sau care s-au recuperat în urma unei infecţii în acelaşi interval de timp au dreptul să primească acest document, care este obligatoriu pentru participarea la diferite activităţi.

De la un vârf de infectări cu circa 11.000 de cazuri zilnice, la începutul lunii septembrie, Israelul a ajuns la circa 2.300 de noi cazuri zilnice.

Odată cu scăderea numărului infectărilor a scăzut şi cel al pacienţilor în stare gravă, în spitalele israeliene fiind internate în prezent, la ATI, 450 de persoane, faţă de 660 cu două săptămâni în urmă. Peste 75% din pacienții de la ATI sunt nevaccinaţi.

Pericolul este în continuare aici, virusul se află printre noi”, a avertizat coordonatorul naţional pentru gestionarea răspunsului la pandemie, Salman Zarka.

Oficialul a îndemnat la precauţie, pentru prevenirea unui al cincilea val.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe