Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Două noi tratamentente anti-COVID, aprobate de EMA

Viața Medicală
L. Budin luni, 20 decembrie 2021, ora 12:30

Agenția Europeană a Medicamentului a aprobat două noi tratamente împotriva COVID-19: tratamentul cu anticorpi monoclonali de la GlaxoSmithKline și un medicament imunosupresor deja autorizat în UE.

Tratamentele aprobate recent sunt Xevudy (sotrovimab) de la GSK și Kineret (anakinra), produs de compania suedeză Sobi. 

perfuzie-sotrovimab

Tratamentul GSK „reduce considerabil” spitalizările la pacienţii cu risc, a spus EMA într-un comunicat citat de AFP și preluat de Agerpres. Denumit Xevudy sau sotrovimab, este destinat tratamentului COVID-19 „la adulţii şi adolescenţii care nu au nevoie de oxigen suplimentar şi care prezintă un risc crescut de severitate a bolii”, a precizat EMA.

Medicamentul Kineret al companiei suedeze Sobi era deja folosit deja pentru a trata artrita şi bolile inflamatorii. Utilizarea sa a fost extinsă în tratamentul COVID-19 „la pacienţii adulţi (...) care au nevoie de oxigen suplimentar (...) şi care prezintă riscul de a dezvolta insuficienţă respiratorie severă”.

Xevudy este al treilea medicament pe bază de anticorpi monoclonali aprobat în UE pentru tratamentul COVID-19, după aprobarea în noiembrie a Regkirona şi Ronapreve, mai arată AFP. 

Etichete: agentia europeana a medicamentului tratamente aprobate pacienti covid

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.