Newsflash
Știri

CDC vrea să renunțe la recomandările privind izolarea de cinci zile în caz de COVID

de L. Budin - feb. 14 2024
CDC vrea să renunțe la recomandările privind izolarea de cinci zile în caz de COVID

Agenţia americană din domeniul sănătăţii publice intenţionează să le recomande persoanelor care sunt testate pozitiv cu COVID-19 să decidă singure când să pună capăt perioadei de izolare, în funcţie de simptome.

Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din Statele Unite (CDC) intenţionează să renunţe la recomandările privind izolarea de cinci zile pentru COVID-19, relatează un articol în The Washington Post, preluat de Reuters și Agerpres.

Persoanele cu simptome uşoare şi în curs de ameliorare nu vor mai fi nevoite să rămână acasă dacă nu au mai avut febră cel puţin 24 de ore, se arată în articolul din The Washington Post care citează oficiali ai CDC, adăugând că noile recomandări nu se vor aplica spitalelor şi altor unităţi de îngrijire a sănătăţii în care sunt internate persoane din populaţii mai vulnerabile.

Guvernul american nu a semnat încă liniile directoare pe care CDC ar urma să le publice în aprilie, pentru a primi feedback din partea publicului, se adaugă în același articol.

Ghidul de izolare în cazul unui test pozitiv pentru COVID-19 nu a mai fost actualizat din decembrie 2021, când CDC a redus perioada de izolare recomandată pentru americanii cu cazuri asimptomatice la cinci zile, de la recomandarea anterioară de 10 zile.

Datele CDC arată că aproape 86% dintre cazurile de COVID-19 înregistrate recent în SUA au fost cauzate de subvarianta JN.1, clasificată ca fiind o „variantă de interes” de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe