Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Adolescenţii, eligibili pentru doza booster

Viața Medicală
Dr. Roxana Dumitriu-Stan vineri, 17 decembrie 2021

FDA a autorizat dozele booster ale vaccinului anti-COVID produs de Pfizer-BioNTech pentru adolescenţii de 16 și 17 ani, iar CDC a recomandat oficial efectuarea dozei pentru această grupă de vârstă.

adolescentiAdolescenţii în vârstă de 16 și 17 ani sunt eligibili pentru a primi doza booster la șase luni de la a doua doză din schema de vaccinare cu Pfizer-BioNTech, au arătat experţii FDA (Food and Drug Administration).

Dr. Rochelle Walensky, directorul CDC (Centers for Disease Control and Prevention), a declarat că îi încurajează pe toţi cei de peste 16 ani să facă doza booster.

Momentan nu există date exacte privind eficienţa vaccinului împotriva variantei Omicron sau a altor variante, însă, săptămâna trecută, Pfizer și BioNTech au dat publicităţii rezultatele preliminare ale unui studiu care sugerează că schema de vaccinare cu două doze nu conferă suficientă protecţie pentru varianta Omicron, însă poate proteja împotriva unei forme severe de boală.

Iar doza booster poate readuce eficienţa la nivelul conferit iniţial de vaccin împotriva primelor variante ale SARS-CoV-2. În prezent, în SUA, ultimele date arată că aproximativ 50 de milioane de americani, 26,9% dintre cei vaccinaţi cu schema completă, au primit o doză adiţională.

Cei care au făcut vaccinul Moderna și au peste 18 ani pot face orice booster la șase luni de la doza doi de vaccin, iar cei vaccinaţi cu Johnson & Johnson pot primi o doză booster la două luni de la prima doză. Adulţii pot mixa tipurile de vaccinuri administrate ca booster, dar adolescenţii de 16 și 17 pot primi doar Pfizer, momentan.

Cât despre varianta Omicron, pacienţii din SUA infectaţi cu această variantă au avut simptome moderate, dar cei mai mulţi dintre ei erau vaccinaţi și aproape jumătate dintre ei aveau deja dozele booster administrate, conform CDC.

Primul raport al CDC privind Omicron a subliniat că vaccinul nu protejează împotriva infecţiei. La momentul actual, varianta Delta continuă să fie dominantă în SUA.

Citiți și: Omicron e pe toate continentele și se transmite comunitar în SUA și-n Australiahttps://edition.cnn.com/2021/12/09/health/covid-booster-adolescents-fda-authorization/index.html
https://edition.cnn.com/2021/12/10/health/omicron-cases-us-cdc/index.html

Etichete: doza booster vaccin vaccin covid omicron vaccin adolescenti

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.