Newsflash
Știri

Instituirea carantinei zonale în comuna Bălilești (Argeș) a fost legală

de Florentina Ionescu - aug. 11 2020
Instituirea carantinei zonale în comuna Bălilești (Argeș) a fost legală

Potrivit unui ordin al DSU privind instituirea carantinei zonale în comuna Bălilești, din Argeș, această măsură a fost emisă în mod temeinic și legal.

Acțiunea înaintată de autoritățile din comuna Bălilești, județul Argeș, în vederea anulării Ordinului șefului Departamentului pentru Situații de Urgență privind instituirea măsurii de carantinare zonală a localității enunțate anterior, a fost respinsă, ca neîntemeiată, potrivit unui comunicat remis redacției.

carantina zonala decizie bailesti arges

Astfel, prin respingerea cererii s-a constatat că Ordinul șefului Departamentului pentru Situații de Urgență nr. 4659265 din 01.08.2020 privind instituirea carantinei zonale în comuna Bălilești, județul Argeș a fost emis în mod temeinic și legal.

Totodată, autoritățile subliniază importanța măsurii de instituirie a carantinei zonale în anumite regiuni, în vederea protejării comunităților împotriva infectării și limitării răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2.

În comunicat se precizează că măsura de carantinare zonală se instituie la propunerea Direcției de Sănătate Publică teritorială cu avizul Institutului Național de Sănătate Publică și în baza Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență prin ordin al șefului Departamentului pentru Situații de Urgență.


Notă autor:

Sursa foto: www.rawpixel.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe