Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Hi-tech & Gadgets

În viitor, „e-pielea” va monitoriza semnele vitale ale pacientului

Viața Medicală
Florentina Ionescu joi, 19 august 2021, ora 11:57

Presa străină relatează că ar mai dura doar câțiva ani până când medicii vor putea să urmărească semnele vitale ale pacientului prin intermediul pielii electronice, un dispozitiv care se aplică pe corp.

Cercetătorii din Japonia spun că au dezvoltat o piele ultra-subțire, cu o greutate extrem de mică, ce poate fi lipită / aplicată pe zona pieptului, folosind un spray pe bază de apă. Acest tip de piele poate fi purtată chiar și pe o perioadă de o săptămână, într-o singură sesiune. 

piele electronica sau e-piele

Tehnologia de la baza pielii electronice a fost dezvoltată de Takao Someya, profesor la University of Tokyo's Graduate School of Engineering. Invenția trebuie să treacă de studiile clinice, însă profesorul Takao Someya spune că el a început deja să lucreze cu mai mulți parteneri, pentru a dezvolta procesul de fabricare a pielii electronice sau „ e-piele”.

Făcută dintr-un material flexibil, cu un strat de aur, e-pielea este un senzor ce poate fi purtat de pacient și care poate să înregistreze semnele vitale, ca de exemplu ritmul cardiac și impulsurile electrice de la mușchii în mișcare, arată sursa citată.

Un mic transmițător wireless (fără fir) care este legat de piept va trimite informațiile despre ritmul cardiac către un smartphone din apropiere sau către un laptop ori chiar în cloud, permițând astfel medicului să monitorizeze pacientul de la distanță.

„E-pielea este noua generație de wearables. În ziua de azi, accesoriile wearables folosite la scară largă sunt sub forma unor ceasuri inteligente ori a unor ochelari inteligenți, care sunt masive. În contrast, e-pielea este subțire, foarte ușoară, se întinde și este durabilă”, a declarat profesorul Takao Someya pentru CNN Business, scrie www.vodafone.com.

Etichete: piele electronica semne vitale ritm cardiac wearables e-piele

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.