Newsflash
Hi-tech & Gadgets

Două aplicații îi ajută pe medicii români să monitorizeze pacienții hemofilici de la distanță

de Florentina Ionescu - apr. 23 2020
Două aplicații îi ajută pe medicii români să monitorizeze pacienții hemofilici de la distanță

O companie bio-farmaceutică prezentă și în țara noastră anunță că pune la dispoziția statului român două aplicații pentru monitorizarea de la distanță pacienților hemofilici. Cele două se pot dovedi folositoare în cazul pacienților pentru care vizitele la medic trebuie reduse în contextul actual, când există riscul de răspândire a virusului SARS-CoV-2, cel care cauzează boala numită COVID-19.

Compania Takeda a anunțat astăzi că pune la dispoziția autorităților române două aplicații care permit monitorizarea de acasă a pacienților care suferă de hemofilie. În acest fel, se respectă regula de distanțare socială, deosebit de importantă, în această perioadă, mai ales că pacienții hemofilici sunt o categorie vulnerabilă în fața pandemiei de COVID-19.

aplicatie pacienti hemofilie

Cele două aplicații se numesc Zero Bleeds (care permite interconectarea medicului și pacientului) și MyPKFiT (care vizează personalizarea tratamentului). Ele se pot dovedi în această perioadă extrem de utile în cazul pacienților pentru care vizitele la medic trebuie reduse, dar pentru care monitorizarea continuă a tratamentului este vitală, mai ales că orice abatere de la aceasta poate conduce la hemoragii severe, se precizează într-un comunicat de presă al companiei.

Potrivit sursei citate, aplicațiile sunt dezvoltate în așa fel încât să deservească atât nevoilor pacientului, cât și pe cele ale medicului curant, îmbunătățind foarte mult calitatea comunicării dintre cei medic și pacient și reducând numărul deplasărilor pentru consultații în cabinet.

Cele două aplicații oferă protecție în colectarea datelor și pot fi utilizate în orice condiții. Datele sunt stocate într-un cloud, fără posibilitatea companiei Takeda de a vedea datele introduse. În plus, aplicațiile Zero Bleeds și MyPKFiT sunt deja folosite cu succes în 21 de țări din Uniunea Europeană, Cehia fiind cea mai avansată în acest moment. Potrivit comunicatului, peste 85% dintre pacienți sunt monitorizați prin astfel de aplicații.

„Înțelegem nevoia pacienților hemofilici de a avea acces la monitorizare și tratament în condiții de maximă siguranță. Takeda pune la dispoziția autorităților române aceste instrumente digitale care ar putea avea un efect benefic în reducerea împovărării sistemului de sănătate și în protejarea în egală măsură a medicilor și pacienților în perioada următoare”, a declarat Dominika Kovacs, Country Manager Takeda România referitor la cele două aplicații care pot fi folosite de pacienții hemofilici.


Notă autor:

Sursa foto: pixabay.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe