Newsflash
ACTUALITATE Știri

În România există peste 2.000 de pacienți cu boala von Willebrand

de Magdalena Tănăsescu - apr. 17 2024
În România există peste 2.000 de pacienți cu boala von Willebrand

Potrivit celor mai recente date ale Societății Române de Hematologie, în România există în prezent peste 2.000 de pacienți cu boala von Willebrand, dar și circa 1.800 de pacienți diagnosticați cu hemofilie.

În cadrul Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), pacienții care suferă de hemofilie sunt tratați la Spitalul Clinic Colentina și la Spitalul Clinic Colțea, unde există personal medical înalt calificat.

 

„Toți pacienții cu hemofilie înregistrați beneficiază de tratament prin programul național de hemofilie și talasemie. În lume, există aproape 7 milioane de oameni care suferă de o boală de sânge, dar 75% dintre aceştia nu știu că au această problemă de sănătate. De aceea, Federaţia Internațională a Hemofiliei a ales pentru acest an sloganul «Acces echitabil pentru toţi - Conştientizează tulburările de coagulare», pentru a creşte gradul de conştientizare în societate privind caracterul complex al acestei afecțiuni”, se menționează într-un anunț postat de ASSMB.

 

Pe data de 17 aprilie, în fiecare an, este marcată Ziua Mondială a Hemofiliei, scopul fiind de a sensibiliza opinia publică privind această maladie, de a promova importanța unor acțiuni comune, coordonate și concentrate care să asigure diagnosticare și tratament accesibil tuturor bolnavilor. 

 

Hemofilia este o afecțiune ereditară rară, caracterizată printr-o incapacitate a organismului de a coagula corect sângele. Acest lucru poate duce la sângerări severe și dificil de controlat, care pot apărea în urma unor leziuni minore sau chiar în absența unor traume evidente. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe