Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Hi-tech & Gadgets

Aplicație pentru managementul durerii, creată de canadieni

Viața Medicală
Florentina Ionescu joi, 28 mai 2020, ora 15:25

O aplicație special concepută arată rezultate promițătoare în ce privește îmbunătățirea managementului durerii în cazul pacienților cu demență.

aplicatie asistenti medicali durere dementa

Oamenii de știință de la University of Alberta, din Canada, dezvoltă în prezent o aplicație pentru a-i ajuta pe cei din personalul medical să evalueze și să țină sub control durerea la pacienții care suferă de demență și de alte boli neurodegenerative, scrie medicalxpress.com.

„Provocarea în ceea ce privește înțelegerea durerii la pacienții cu demență este că expresiile durerii în cazul acestor persoane sunt adeseori confundate cu problemele psihiatrice. Așa că ne-am întrebat cum putem folosi tehnologia pentru a înțelege mai bine durerea persoanelor diagnosticate cu demență?”, a declarat Eleni Stroulia, coautor care a condus acest proiect.

Aplicația va digitaliza o listă de observație clasică (de tipul celei care folosește pix și hârtie), despre care cercetările din trecut au arătat că îi ajută pe profesioniștii care lucrează în sistemul de sănătate, cum ar fi asistentele medicale, să evalueze durerea în rândul pacienților care suferă de demență.

Eleni Stroulia a mai explicat că munca echipei sale este de a dezvolta o aplicație pe care să o folosească asistentele medicale, cae să funcționeze și ca „depozit” care înmagazinează și gestionează informațiile într-un mod sigur.

„Această nouă cercetare demonstrează rezultatele promițătoare din trialul nostru inițial”, a mai spus Eleni Stroulia.

În acest trial, cercetătorii au comparat aplicația digitală instalată pe o tabletă cu evaluarea clasică pe baza pixului și a hârtiei. Ei au descoperit că asistenții medicali preferă să folosească aplicația cu pacienții lor și chiar au raportat că i-a ajutat să se simtă mai puțin stresați și mai puțin epuizați.

În prezent, cercetătorii lucrează la construirea unei aplicații care să poată fi adoptată la scară mai largă. Potrivit lui Eleni Stroulia, aplicația le va permite celor din personalul medicală să vadă mult mai rapid dacă tehnicile de management al durerii funcționează sau nu, cu fiecare pacient în parte. La o scară mai largă, potrivit sursei citate, folosirea acestei aplicații ar putea să ajute la îmbunătățirea calității și eficacității îngrijirilor medicale pentru pacienții cu demență.

„Când avem acest gen de date, putem construi modele pentru a înțelege impactul diferitelor intervenții. Acesta este lucrul care poate schimba politicile și îngrijirea medicală pe termen lung – politicile bazate pe dovezi care modifică modul în care practicăm medicina”, a conchis Eleni Stroulia.

Sursa foto: Unsplash

Etichete: aplicatii aplicatie tableta managementul durerii dementa boli neurodegenerative

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.