Newsflash
Internaționale

Rusia vrea să combine vaccinurile anti-COVID Sputnik V şi AstraZeneca

de Dorina Novac - iul. 14 2021
Rusia vrea să combine vaccinurile anti-COVID Sputnik V şi AstraZeneca

Rezultatele studiilor clinice efectuate pentru a combina vaccinurile anti-COVID Sputnik V şi AstraZeneca urmează să fie publicate la sfârșitul lunii iulie.

Anunțul a fost făcut marți, 13 iulie 2021,  de către Kirill Dmitriev, directorul Fondului rus de investiții directe (RDIF).

„Sputnik V a fost primul vaccin propus pentru realizarea unui studiu comun cu AstraZeneca. Testele pentru a combina cele două vaccinuri sunt pe cale de finalizare în Azerbaidjan și în alte câteva țări. (...) Sperăm să publicăm rezultatele acestui studiu clinic comun cu AstraZeneca în următoarele două săptămâni, până la sfârșitul lunii iulie”, a declarat Kirill Dmitriev.

vaccinuri anti-COVID

Potrivit șefului RDIF, rezultatele pot fi uimitoare, scrie Interfax.ru.

„Credem că cercetările din Azerbaidjan vor arăta eficiența ridicată a acestei abordări și ne așteptăm ca Institutul Serum din India să producă și Sputnik V”, a adăugat Dmitriev.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe