Newsflash
Cultură

Festivalul Internaţional de film KINOdiseea are loc în perioada 14-18 septembrie

de Florentina Ionescu - sept. 6 2022
Festivalul Internaţional de film KINOdiseea are loc în perioada 14-18 septembrie

Cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului Internaţional de film KINOdiseea aduce la Bucureşti filme pentru publicul tânăr premiate la festivaluri internaţionale.

A XIV-a ediţie a Festivalului internaţional de film pentru publicul tânăr va avea loc la Bucureşti, între 14 şi 18 septembrie, la Cinema Gloria şi în aer liber, în curtea Cinema Muzeul Ţăranului, se arată într-un comunicat de presă de pe site-ul AGERPRES

Intrarea la toate evenimentele este liberă iar programul complet va fi disponibil în curând pe kinodiseea.ro

festival film
Fotografie de la Tima Miroshnichenko: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/muzica-camera-incapere-spectacol-7991579/

 

Producții apreciate de criticii de film

De la prima ediţie din 2009, KINOdiseea - Festivalul internaţional de film pentru publicul tânăr şi-a propus să aducă în atenţia publicului bucureştean cele mai noi filme pentru copii, în premieră în România sau chiar Europa de Sud-Est, producţii apreciate de publicul internaţional şi de criticii de film din întreaga lume, premiate la festivaluri precum precum Berlin, Sundance sau festivaluri de profil cu tradiţie, filme cu tematici educative şi sociale, care nu intră în reţeaua clasică de distribuţie.

În 2022, competiţia de lungmetraje KINOdiseea Junior aduce pe marile ecrane de la Cinema Gloria şi Cinema Muzeul Ţăranului opt filme premiate la Berlinale, şi alte festivaluri importante de film pentru publicul tânăr, precum European Film Awards, Annecy International Animated Film Festival, Zurich Film Festival, Brussels Animation Film Festival, Lithuanian Film Awards şi Children KinoFest.

Acestea sunt:

PRINŢESA DRAGON

DRAGON PRINCESSE (Rr: Jean-Jacques Denis & Anthony Roux, animaţie, 2021, 1h 10m., Franţa)

Sinopsis: Bristle este o fetiţă crescută de dragoni. Dar, când tatăl ei trebuie să îi dea lui Sorgerog al doilea cel mai valoros lucru pentru el, el o oferă pe Bristle. Acest lucru o împinge la disperare şi o obligă să fugă din peştera familiei. Bristle porneşte apoi într-o călătorie de descoperire în lumea oamenilor. Printre aceştia, ea învaţă ce înseamnă prietenia, solidaritatea şi lăcomia care pare să le mănânce inimile.

INIMĂ DE FLUTURE 

A BUTTERFLY'S HEART (r: Inesa Kurklietyte, familie, 2021, 1h 48 m., Lituania)

Sinopsis: Filmul spune povestea unui băieţel de 10 ani pe nume Juozapas, care este extrem de special pentru că s-a născut cu inima în afara pieptului şi a supravieţuit. Juozapas evită interacţiunea cu copii, centrul lumii sale este reprezentat de un conac vechi şi pustiu şi de insectele pe care le creşte acolo. Pacea lui este tulburată când o fată de aceeaşi vârstă, Rugile, se mută în oraş şi este timpul să meargă la şcoală. După ce au împărtăşit diverse experienţe, treptat devin prieteni.

STEAUA LAUREI

LAURA'S STAR (R: Joya Thome, familie, 2021, 1h 19 m., Germania)

Sinopsis: Un nou capitol începe pentru Laura. Împreună cu părinţii şi cu fratele ei, Tommy, se mută într-o nouă casă dar la început nu se prea poate obişnui cu noul oraş şi are dificultăţi în a-şi face prieteni şi a socializa. Într-o seară, vede o stea căzând din cer. Laura se grăbeşte în ajutorul stelei rănite şi are grija de el. Cei doi se împrietenesc şi steaua o duce pe Laura în multe aventuri incitante.

CUM AM ÎNVĂŢAT SĂ ZBOR 

HOW I LEARNED TO FLY (R: Radivoje Andric, familie, 2022, 1h 27 m., Serbia, Croaţia, Bulgaria, Slovacia)

Sinopsis: Aventuroasa şi amuzanta Sofia (12 ani), este nevoită să-şi petreacă vacanţa cu bunica ei autoritară, Maria, pe o insulă din Croaţia. Nu este experienţa ideală de vară la care a sperat dar, cu ajutorul bătrânei ei mătuşi Luce şi a verişoarei ei fermecătoare, Sofia îşi depăşeşte plictiseala iniţială. Îşi face noi prieteni şi împreună explorează tot ce are de oferit vara: soare strălucitor, distracţie, multă îngheţată şi primul ei sărut.

Dar vacanţa ei lipsită de griji se termină brusc, când draga ei Luce trebuie dusă la spital, lăsând-o pe Sofia cu o parte din familie despre care nu ştia că există.

Cu toate acestea, în urma tragediei, familia depăşeşte în sfârşit traume vechi şi, când Sofia se întoarce acasă, îşi dă seama că dezvăluirea secretelor dureroase este atât o provocare, dar şi foarte eliberator. Un film de familie distractiv care te poartă într-o aventură de vară fermecătoare, dar emoţionantă, lângă mare.

APE STAR

(Regia: Linda Hamback, animaţie, familie, 2021, 1h 16 m., Suedia, Norvegia, Danemarca)

Sinopsis: Ape Star spune povestea lui Jonnei, în vârstă de 8 ani, care a trăit toată viaţa într-un orfelinat liniştit de la ţară. Într-o zi, o gorilă foarte mare ajunge la orfelinat conducând o maşină dar fără să scoată niciun sunet. Toţi ceilalţi copii fug temându-se de gorilă, dar Jonna este atrasă de ea, deşi e oarecum speriată.

Gorila o adoptă pe Jonna şi o duce la casa ei din apropiere, în depozitul de vechituri, unde îşi câştigă existenţa vânzând lucrurile pe care le găseşte acolo. Este o casă rustică, dar confortabilă şi, treptat, Jonna învaţă să o iubească şi pe noua ei mamă ciudată, dar blândă.

Când un membru influent al consiliului orăşenesc (Stellan Skarsgard) decide că depozitul de vechituri este locul perfect pentru a construi o piscină comună nouă şi elegantă, viitorul Jonnei şi al gorilei este absolut nesigur.

VINSKI ŞI PUDRA CARE TE FACE INVIZIBIL 

VINSKI AND THE INVISIBILITY POWDER (r: Juha Wuolijoki, familie, fantasy, 2021, 1h 24 m., Finlanda)

Sinopsis: În noul film al lui Juha Wuolijoki (Povestea de Crăciun), Vinski, în vârstă de 10 ani, întâlneşte un farmacist misterios care îi dă o sticlă de pudră ce îţi permite să devii invizibil şi să treci prin pereţi. Vinski îşi foloseşte noile puteri pentru farse la început dar, mai târziu, pentru a-i ajuta pe locuitorii din orăşelul care au fost loviţi de un val de crime.

Este grozav să ai puteri de supererou dar, în curând, talentele lui Vinski atrag o bandă de escroci interesaţi şi de invizibilitatea lui secretă. Vinski învaţă că eroii adevăraţi sunt invizibili.

VIKTOR ROBOT

(R: Anatoliy Lavrenishyn, sci-fi / aventură, 2020, 1h 15 m., Ucraina)

Sinopsis: Debutul în lungmetraj al regizorului ucrainean Anatoliy Lavrenishyn, Viktor Robot, vorbeşte cu multă candoare dar şi umor despre prietenie. Viitorul îndepărtat. Steaua artificială care ar trebui să furnizeze energie planetei din jurul ei nu funcţionează.

Singurul care o poate repara este bunicul micuţei Vicky, creatorul acesteia. Cu toate acestea, el dispare în mod misterios. Fetiţa împreună cu asistentul ei - un mic robot Viktor - pleacă în căutarea lui.

MERGE ŞI-AŞA

(R: Valentin Urziceanu, animaţie / comedie, 2022, 1h 18 m., România)

O satiră despre film, muzică şi viaţă. Giani este un băiat de etnie romă care visează să ajungă un mare chitarist, inspirat de modelul său, Django Reinhardt, celebrul artist care a dezvoltat Jazz-ul Manouche.

În Europa sfâşiată de cel de-al Doilea Război Mondial, el călătoreşte din Bucureşti în Paris pe jos, iar pe drum are şansa să asculte melodii tradiţionale ale diverselor naţii europene, pe care le distilează într-un stil propriu. 

Filmul pendulează între povestea lui Giani şi drama echipei de creaţie în faţa constrângerilor din viaţa reală. Asemeni unui Deus ex machina, managerul proiectului va transforma finalul într-unul fericit, ca în poveşti.

REGINA COMEDIEI 

COMEDY QUEEN (R. Sanna Lenken, dramă, 2022, 1h 33 m., Suedia)

O fată de 13 ani vrea să devină stand-up comedian, o adevărată Regină a Comediei.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe