Newsflash
Cultură

Festivalul de Film şi Istorii de la Râşnov are loc în această perioadă

de Florentina Ionescu - aug. 22 2022
Festivalul de Film şi Istorii de la Râşnov are loc în această perioadă

Cinematograful „Amza Pellea” din Râşnov a găzduit recent deschiderea oficială a Festivalului de Film şi Istorii Râşnov ediţia XIV.

Anul acesta, tema generală a festivalului se concentrează pe conceptul #Granite / #Borders. #FFIR14 îşi propune să răspundă la întrebări şi provocări multiple care ţin de libertăţile individuale şi creative cu care societatea actuală se confruntă, se arată într-un comunicat de presă publicat pe site-ul AGERPRES

Festivalul de Film şi Istorii de la Râşnov

La deschiderea festivalului au fost prezenţi reprezentanţi ai autorităților locale, primarul din Râşnov, Liviu Butnaru, directorul Festivalului de Film şi Istorii Râşnov (FFIR), Mihai Dragomir, Nicolae Pepene, directorul Muzeului Judeţean de Istorie Braşov, iar invitatul special a fost istoricul Adrian Cioroianu. Acesta a luat cuvântul în cadrul deschiderii şi a punctat câteva aspecte importante din geopolitica actuală.

Vorbind despre tema centrală a FFIR14, Adrian Cioroianu a declarat că „În actualul context e limpede că nişte graniţe se vor schimba”. Cioroianu a adăugat, citându-l pe Gheorghe Brătianu, referitor la poziţia României faţă de conflictul ruso-ucrainean că:

„Odessa este foarte importantă pentru România deoarece este continuarea logică, în plan teritorial, a gurilor Dunării. României nu îi va fi niciodată indiferent cine stăpâneşte Odessa.”

Totodată, istoricul Adrian Cioroianu a menţionat, în cadrul discuţiilor cu publicul, că rebelii sunt cei care creează istoria, iar una dintre întrebările care rămân deschise este cine sunt, de fapt, rebelii de astăzi.

Dezbaterile FFIR poti fi vizionate live pe canalele de social media ale festivalului.

Ediţia cu numărul XIV a FFIR2022 se desfăşoară în mai multe locuri din zona Râşnov: Cetatea Râşnov, La Lift spre Cetate, Piaţa Unirii (Râşnov), Cetatea Feldioara, Promenada Codlea, Parcul Cetate din Hărman şi Bastionul Ţesătorilor din Braşov.

Festivalul de Film şi Istorii Râşnov este un eveniment certificat Europe for Festivals, Festivals for Europe. Festivalul de Film şi Istorii de la Râşnov este un eveniment cultural organizat de Asociaţia Mioritics şi Asociaţia Râşnov Society.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe