Newsflash
Internaționale

EMA examinează un cocktail de anticorpi dezvoltat de AstraZeneca

de Dorina Novac - oct. 15 2021
EMA examinează un cocktail de anticorpi dezvoltat de AstraZeneca

EMA a anunțat că demarează evaluarea continuă a combinației de anticorpi monoclonali Evusheld (tixagevimab și cilgavimab), dezvoltată de AstraZeneca împotriva COVID-19.

Comitetul EMA pentru medicamente de uz uman a demarat procesul de evaluare continuă a datelor referitoare la medicamentul Evusheld, cunoscut și cu numele de AZD7442, o combinație de doi anticorpi monoclonali dezvoltată de AstraZeneca AB pentru prevenirea infecției cu SARS-CoV-2 la adulți.

EMA

Decizia de a demara evaluarea continuă se bazează pe rezultatele preliminare provenite din studii clinice, care sugerează că medicamentul poate proteja organismul împotriva bolii.

„EMA a demarat evaluarea datelor provenite din studii de laborator și la animale (date non-clinice). EMA va evalua mai multe date referitoare la calitatea, siguranța și eficacitatea acestui medicament, pe măsură ce acestea devin disponibile. Evaluarea continuă se va desfășura până când vor fi disponibile suficiente dovezi astfel încât compania să poată depune o cerere oficială de autorizare de punere pe piață”, se arată într-un comunicat de presă.

EMA va evalua conformitatea medicamentului Evusheld cu ghidurile uzuale de eficacitate, siguranță și calitate din Uniunea Europeană.

Citește și: AstraZeneca a produs un anticorp care previne și tratează COVID-19

Deși EMA nu poate prevedea termenele generale, evaluarea unei eventuale cereri ar trebui să dureze mai puțin decât în mod normal, din cauza activității efectuate în timpul evaluării continue. EMA va oferi mai multe informații imediat ce cererea de autorizare de punere pe piață pentru vaccin a fost depusă.

Medicamentul conține tixagevimab și cilgavimab, doi anticorpi monoclonali. Un anticorp monoclonal este un tip de proteină care a fost concepută pentru a recunoaște și a se atașa de o structură specifică (numită antigen).

„Tixagevimab și cilgavimab au fost concepute pentru a se atașa la proteina spike a SARS-CoV-2, virusul care cauzează COVID-19, la nivelul a două situsuri diferite. Când medicamentul se atașează la proteina spike, este de așteptat ca acesta să împiedice virusul să pătrundă în celulele organismului și să cauzeze infecția. Deoarece anticorpii se atașează la situsuri diferite ale proteinei, utilizarea acestor substanțe în combinație poate avea un efect mai puternic, comparativ cu utilizarea fiecărei substanțe separat”, se mai arată în comunicat.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe