Newsflash

Viața Medicala - Ediția 27 (1225) din iul. 2013


De ce sunt bogaţii mai sănătoşi?

de Clare BAMBRA - iul. 11, 2013

Înţelegerea discrepanţelor din domeniul sănătăţii rămâne o provocare majoră la adresa politicilor publice în întreaga lume. Profesoara Clare Bambra, directoare a Institutului Wolfson din cadrul Universităţii Durham, Marea Britanie, prezintă câteva teorii care propun strategii de atenuare a acestor discrepanţe, în cadrul rubricii Lumea ideilor.

„Măduva spinării este un sclav al creierului, dar, după producerea unei leziuni, poate deveni stat independent”

de Dr. Aurel F. MARIN - iul. 11, 2013

Modul în care s-a schimbat, de-a lungul timpului, felul în care înţelegem fiziologia măduvei spinării, interesul pentru neurologia restauratorie, terapii de viitor în leziunile spinale – sunt câteva din temele discutate de prof. dr. Milan R. Dimitrijevic, de la Baylor College of Medicine – Houston, Texas, în interviul acordat dr. Aurel F. Marin.

Cristian Mungiu: „Examenul la Medicină era funia pe sub care intrai în viaţă“

de Vlad MIXICH - iul. 11, 2013

Inaugurăm o serie de dialoguri cu personalităţi ale vieţii publice româneşti care, în ciuda profesiei lor non-medicale, au fost influenţate de contactul nemijlocit cu breasla lui Asclepios. Primul interviu îl are ca invitat pe Cristian Mungiu, cel mai de succes regizor român.

Noutăţi în cercetare

- iul. 11, 2013

Ce s-a discutat la negocierile dintre Ministerul Sănătăţii şi reprezentanţii medicilor

de Dan Dumitru MIHALACHE - iul. 11, 2013

S-a întâmplat chiar în prima zi a acestei luni, când ministrul sănătăţii a convocat, la o întâlnire-dezbatere, „crema“ medicală românească. Au fost prezentate şi amendate patru propuneri de iniţiative legislative pe care ministerul doreşte să le supună dezbaterii publice. Dan Dumitru Mihalache a fost prezent şi face un rezumat al primei runde dintr-o serie, sperăm nu foarte lungă, de discuţii aprinse.

Prognosticul sarcinii ectopice

de Dr. Seham SALAMA - iul. 11, 2013

În ultimele două decenii, numărul sarcinilor ectopice a crescut de patru ori. Cauzele acestui fenomen, dar şi prognosticul sarcinii tubare fac subiectul articolului semnat de dr. Seham Salama şi prof. dr. Dimitrie Nanu.

Carte-reper în imagistica non-invazivă cardiacă

de Conf. dr. Adriana ILIEŞIU - iul. 11, 2013

Volumul Esenţialul în ecografie – autori prof. dr. Carmen Ginghină, conf. dr. Bogdan A. Popescu, şef lucr. Ruxandra Jurcuţ – aflat acum la ediţia a doua, revizuită şi adăugită, continuă să rămână un reper pentru toţi practicienii din domeniu. Conf. dr. Adriana Ilieşiu recenzează această importantă lucrare.

„Lacul lebedelor“ – anost, dar… binevenit

de Anca FLOREA - iul. 11, 2013

Cea mai recentă punere în scenă a baletului lui Ceaikovski, de la Opera Naţională, este „fără strălucire şi nerv, dar binevenită“. Contradicţia este explicată de Anca Florea la rubrica Revelaţiile Euterpei.

Între ghilimele

- iul. 11, 2013

Căutare Avansată

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe