Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  Evenimente  »  Diverse

S-a stins doctorul Alexandru Trifan

Viața Medicală
Dr. Mihail MIHAILIDE vineri, 17 septembrie 2021

Anunţăm cu regret trecerea la cele veșnice, în seara zilei de 10 septembrie 2021, a dr. Alexandru Trifan, fost redactor principal, editorialist și redactor șef la săptămânalul Viaţa Medicală din 1996 până la pensionare.

Alexandru Trifan 1

Născut la Craiova, în ziua de 15 noiembrie 1932, Alexandru Trifan a absolvit Facultatea de Pediatrie a I.M.F. București în 1960. S-a specializat în Neuropsihiatrie infantilă. A fost director adjunct la Direcţia Sanitară a judeţului Giurgiu și medic șef de policlinică în orașul Giurgiu. Era un poet profund și de talent, un eseist și publicist remarcabil, cu activitate în cenaclul local „Luceafărul”, unde a obţinut numeroase premii de creaţie la diferite concursuri. A deţinut la săptămânalul medicilor o rubrică permanentă de psihanaliză.

După înfiinţarea Societăţii Medicilor Scriitori și Publiciști din România (SMSPR,1990), a devenit secretar literar al acesteia și implicit membru al Uniunii Mondiale a Scriitorilor Medici. Dispunând de o cultură vastă, nu numai medicală, dar și literară, a publicat proză scurtă și poezie în numerele succesive ale publicaţiei „Clipa cea repede” editată sub egida Vieţii Medicale și a SMSPR. A tipărit volumele: „Psihanaliza pentru medici” (2001) și „Personologie marginală și psihotraumatică” (2006).  După pensionare a devenit președinte al Asociaţiei Medicilor Pensionari „Sf. Luca” – Filiala Giurgiu.

Dumnezeu să-l aibă în paza Sa! Condoleanţe familiei îndurerate.

Dr. Mihail Mihailide,

din partea fostului colectiv redacţional Viaţa Medicală.

Etichete: dr. Alexandru Trifan

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.