Volumul „Vietnamul văzut din ricșă – itinerare de vacanţă” scris de dr. Viorel Pătrașcu reprezintă o mărturie vizuală a celor nouă zile petrecute în această ţară din Asia de Sud-Est, mult încercată de istorie de-a lungul vremurilor.
Numărul recent al revistei Memoria, publicaţie editată de fundaţia culturală cu același nume, poate fi considerat unul de colecţie.
Cea mai recentă carte scrisă de dr. Viorel Pătrașcu, datată 2024, este alcătuită din însemnările și meditaţiile sale transcrise „pe curat”, la înapoierea acasă din călătoriile din 2022 și 2023.
Revista „Memoria” încheie anul oferind cititorilor un număr de excepţie, tematic și grafic, datorat regretatului Ioan Atanasiu Delamare (artist plastic polivalent, elev al pictorilor Octav Grigorescu, Traian Brădean, John Untch).
În chiar ziua de Crăciun a anului 2021 a plecat din această lume Suzana Bantaș, medic specialist în urgenţe medico-chirurgicale.
În numele celor care au construit de-a lungul deceniilor de după 1989 săptămânalul „Viaţa Medicală”, aduc un omagiu postum doamnei prof. dr. Carmen Ginghină...
Cel mai recent volum al doctorului Grigore Bușoi cuprinde deopotrivă informaţii despre evoluţia Medicinei Generale, astăzi Medicină de Familie, dar și cugetări pe teme diverse, de la istorie și până la plasticitatea limbii române.
Anunţăm cu regret trecerea la cele veșnice, în seara zilei de 10 septembrie 2021, a dr. Alexandru Trifan, fost redactor principal, editorialist și redactor șef la săptămânalul Viaţa Medicală din 1996 până la pensionare.
Colega mea de generaţie, Letiţia Lucia Iubu, medic neurolog craiovean și poetă, ne bucură sufletele, oferindu-ne o splendidă culegere de poeme tanka, kyoka, tanrenga, rengay.
„Voi păstra profesorilor mei respectul și recunoștinţa datorate” – este fraza înscrisă în fruntea milenarului „Jurământ al lui Hipocrat”. Sunt, probabil, variate modalităţile prin care alumnii ar avea prilejul să-și dovedească proaspătă memoria faţă de această juruinţă.
A apărut recent „Neurologia, psihiatria și sănătatea mintală a copilului și adolescentului în Banat”, având ca autor pe dr. Constantin Lupu, fondator al Societăţii de Neurologie și Psihiatrie a Copilului și Adolescentului din România.
Universitarii doctori Benone Duțescu, Maria Beuran și Mircea Beuran le-au oferit recent cititorilor (iunie 2020, Editura Academiei Române) lucrarea „Internatul în Medicină și Farmacie: parte din ființa Medicinei Românești” (125 p).
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe