Newsflash

Dr. Mihail MIHAILIDE


Recuperarea identităţii și demnităţii de români

de Dr. Mihail MIHAILIDE - dec. 23, 2022

Revista „Memoria” încheie anul oferind cititorilor un număr de excepţie, tematic și grafic, datorat regretatului Ioan Atanasiu Delamare (artist plastic polivalent, elev al pictorilor Octav Grigorescu, Traian Brădean, John Untch).

Gânduri în eternitate pentru un om generos

de Dr. Mihail MIHAILIDE - aug. 5, 2022

În chiar ziua de Crăciun a anului 2021 a plecat din această lume Suzana Bantaș, medic specialist în urgenţe medico-chirurgicale.

Omagiu postum doamnei prof. dr. Carmen Ginghină

de Dr. Mihail MIHAILIDE - aug. 5, 2022

În numele celor care au construit de-a lungul deceniilor de după 1989 săptămânalul „Viaţa Medicală”, aduc un omagiu postum doamnei prof. dr. Carmen Ginghină...

Paznicul sănătăţii și vieţii semenilor

de Dr. Mihail MIHAILIDE - mar. 18, 2022

Cel mai recent volum al doctorului Grigore Bușoi cuprinde deopotrivă informaţii despre evoluţia Medicinei Generale, astăzi Medicină de Familie, dar și cugetări pe teme diverse, de la istorie și până la plasticitatea limbii române.

S-a stins doctorul Alexandru Trifan

de Dr. Mihail MIHAILIDE - sept. 17, 2021

Anunţăm cu regret trecerea la cele veșnice, în seara zilei de 10 septembrie 2021, a dr. Alexandru Trifan, fost redactor principal, editorialist și redactor șef la săptămânalul Viaţa Medicală din 1996 până la pensionare.

Strofe extrem-orientale înlănţuite

de Dr. Mihail MIHAILIDE - aug. 13, 2021

Colega mea de generaţie, Letiţia Lucia Iubu, medic neurolog craiovean și poetă, ne bucură sufletele, oferindu-ne o splendidă culegere de poeme tanka, kyoka, tanrenga, rengay.

În slujba sănătăţii omului și a binelui public

de Dr. Mihail MIHAILIDE - iul. 2, 2021

„Voi păstra profesorilor mei respectul și recunoștinţa datorate” –  este fraza înscrisă în fruntea milenarului „Jurământ al lui Hipocrat”. Sunt, probabil, variate modalităţile prin care alumnii ar avea prilejul să-și dovedească proaspătă memoria faţă de această juruinţă.

Sănătatea mintală a copilului și adolescentului

de Dr. Mihail MIHAILIDE - mai 21, 2021

A apărut recent „Neurologia, psihiatria și sănătatea mintală a copilului și adolescentului în Banat”, având ca autor pe dr. Constantin Lupu, fondator al Societăţii de Neurologie și Psihiatrie a Copilului și Adolescentului din România.

Internatul în Medicină... acum istorie

de Dr. Mihail MIHAILIDE - iul. 31, 2020

Universitarii doctori Benone Duțescu, Maria Beuran și Mircea Beuran le-au oferit recent cititorilor (iunie 2020, Editura Academiei Române) lucrarea „Internatul în Medicină și Farmacie: parte din ființa Medicinei Românești” (125 p).

Căutare Avansată

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe