Newsflash
ACTUALITATE Hi-tech & Gadgets Internaționale

DermaSensor cu IA, pentru depistarea cancerului de piele, autorizat pentru punere pe piață

de Florentina Ionescu - ian. 22 2024
DermaSensor cu IA, pentru depistarea cancerului de piele, autorizat pentru punere pe piață

Un nou dispozitiv ce folosește inteligența artificială, numit DermaSensor, ar putea ajuta la detectarea mai rapidă a cancerului de piele.

Potrivit statisticilor, unul din cinci americani va dezvolta cancer de piele de-a lungul vieții sale, doar că poate fi extrem de dificil pentru ca medicul să facă diferența între o aluniță benignă și un cancer de piele în timpul unei examinări de rutină a pacientului. Acum, însă, un nou dispozitiv ce funcționează pe baza unor algoritmi de inteligență artificială ar putea veni în ajutorul medicilor dermatologi, scrie CBS News

Recent, FDA (Agenţia pentru alimente şi medicamente din Statele Unite ale Americii) a autorizat punerea pe piață, deci spre vânzare, a unui dispozitiv – primul de acest fel – care poate fi ținut simplu în mână, numit DermaSensor. Acest aparat utilizează inteligența artificială și folosește lumina pentru a detecta cele mai comune tipuri de cancer de piele, printre care melanomul, la pacienții cu vârsta de 40 de ani și peste acest prag, arată sursa menționată. 

În studiile efectuate, dispozitivul DermaSensor a fost eficient în ceea ce privește diferențierea clară între leziunile maligne și leziunile benigne de pe piele. Aparatul ar putea, astfel, să fie folosit de un specialist în domeniul sănătății pentru a analiza o zonă ce prezintă suspiciuni, o pată sau un nev pigmentar (aluniță) pentru a-l ajuta să decidă dacă un pacient poate fi monitorizat de-a lungul timpului sau dacă pacientul trebuie să fie văzut rapid de un medic dermatolog. 

Mai multe informații despre dispozitiv găsiți pe site-ul oficial.


Notă autor:

Sursa foto: captură de la https://www.dermasensor.com/

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe