Newsflash
Hi-tech & Gadgets

Detectarea melanomului, tot mai eficientă

de Florentina Ionescu - oct. 20 2023
Detectarea melanomului, tot mai eficientă

Un software de inteligenţă artificială (IA) arată îmbunătăţiri semnificative în ceea ce privește detectarea cancerului de piele, potrivit unui studiu nou.

Cel mai recent soft­ware dezvoltat de experţi a atins o rată de detecţie de 100% în privinţa melanomului. Studiul a fost prezentat pe 11 octombrie a.c. la congresul Academiei Europene de Dermatologie și Venerologie*. În cadrul său au fost evaluaţi, pe o perioadă de doi ani și jumătate, 22.356 de pacienţi, suspectaţi că ar avea cancere de piele. Software-ul a identificat 59 din 59 de cazuri de melanom, cea mai gravă formă de cancer de piele. Totodată, programul a detectat corect 99,5% dintre toate cancerele de piele. În proporţie de 92,5% a detectat corect leziunile cutanate precanceroase.

Aceasta este a treia versiune a software-ului. Prima versiune a fost testată în anul 2021 și a detectat la acea vreme 85,9% dintre toate cazurile de melanom.


Notă autor:

*https://eadvcongress2023.org/wp-content/uploads/2023/10/EM012850_EADV_press_release_AI_skin_cancer.pdf
https://medicalxpress.com/news/2023-10-ai-software-significant-skin-cancer.html

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe