Newsflash
ACTUALITATE Știri

Cum stă județul Vrancea la capitolul vaccinare împotriva HPV

de Florentina Ionescu - mar. 18 2024
Cum stă județul Vrancea la capitolul vaccinare împotriva HPV

Mai puţin de o treime din medicii de familie din Vrancea sunt activi în ceea ce priveşte procesul de vaccinare împotriva virusului papiloma uman.

Circa 25 de medici de familie din Vrancea au fost prezenţi vineri, 15 martie, la Focşani, la o dezbatere care a avut în prim plan vaccinarea anti-HPV. Prin acţiunea de vineri se doreşte actualizarea cunoştinţelor din punct de vedere al modificărilor legislative privind vaccinarea împotriva HPV a copiilor, adolescenţilor, a adultului şi vârstnicului. 

„Ne-am dorit să fie un dialog între medici cu privire la provocările vaccinării în cabinetul medicului de familie, la soluţiile găsite de medicul de familie pentru a creşte acceptarea vaccinării copiilor şi a adultului. Au răspuns prezent 25 de medici şi mai avem aproximativ alţi zece medici de familie care sunt implicaţi în vaccinarea anti-HPV în judeţ, deci în lupta contra cancerului de col uterin prin protecţie vaccinală, din peste 130 de medici de familie din judeţ”, a declarat, pentru AGERPRES, medicul epidemiolog al DSP Vrancea, Janina Lazăr.

Acţiunea de vineri a fost o primă întâlnire care a avut loc în judeţul Vrancea în cadrul campaniei de promovare a vaccinării împotriva infecţiei cu HPV, care se va extinde şi la alte grupe populaţionale, atât în mediul urban, cât şi în mediul rural. 

Pentru a suplini lipsa de informaţii acolo unde medicii de familie nu reuşesc, din diverse motive, să aibă în vedere şi activitatea de prevenire a infecţiei cu HPV, DSP Vrancea poate să vină în ajutorul pacienţilor şi chiar să asigure vaccinarea în cabinetul propriu.

La nivelul judeţului Vrancea, în ultimul an au fost administrate peste 1.500 de doze de vaccin împotriva infecţiei cu HPV, numărul cererilor pentru vaccinare fiind în creştere, mai arată sursa citată. 


Notă autor:

Sursa foto: imagine generată cu AI, la 18 martie 2024, 12:49 PM

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe