Newsflash
Cultură

Lucrare inedită prezentată la Iași

de Delia Scripcariu - oct. 5 2022
Lucrare inedită prezentată la Iași

Deschiderea proiectului „Reziliență”, realizat de Societatea de Studii Istorice din România, cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași, a avut loc la Iași, pe strada Lăpușneanu, în data de 2 octombrie.

Prima activitate din seria de evenimente a constat în vernisajul lucrării „Nautilus”, realizată de sculptorul Vladlen Babcinețchi. 

Incursiune în trecutul ieșean 

Proiectul „Reziliență” își propune să aducă la suprafață fapte și evenimente care au demonstrat că orașul Iași este un simbol al renașterii în vremuri de grele încercări – război sau pandemie –, dar și un spațiu al alinării și păcii prin lentilele artelor vizuale (Vladlen Babcinețchi) și ale filmului (Alina Țiței). 

NAUTILUS

Arta este o perpetuă aspirație și căutare a absolutului, iar lucrarea „Nautilus” conturează acest ideal prin intermediul proporției de aur pe care artistul a întruchipat-o într-o formă dinamică, dând omului rolul protagonistului în scena proporției divine. Reflectorul revarsă lumină asupra cineticii caracteristice omului, gestualitatea sa zugrăvind spirala de aur în ascensiunea spre speranță.

Lucrarea aduce în prim-plan atât ideea transformărilor inevitabile, cât și a puterii omului de a depăși obstacolele prezentului. Aceasta pune persoana în fața unei opere de artă inedite care demonstrează și încurajează perfectibilitatea ființei.

„Nautilus” este o punte între trecut – prezent – viitor, din perspectiva abordării (și a rădăcinilor conceptuale – Vitruvius și Leonardo da Vinci) și a semnificațiilor sale. Publicul potențează viața lucrării prin dorința de a se integra în arta creată, poziționându-se în spatele sticlei și reproducând mișcările evantaiului creat.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe