Newsflash
Hi-tech & Gadgets

Google Research și DeepMind vor să dezvolte un chatbot medical

de Florentina Ionescu - ian. 23 2023
Google Research și DeepMind vor să dezvolte un chatbot medical

Divizia Google Research și DeepMind Technologies au dezvoltat un model amplu de limbaj pentru comunitatea medicală.

Acest model ar putea genera răspunsuri sigure și folositoare, folosind seturi de date care acoperă domenii precum examinările medicale ale profesioniștilor, cercetare și cererea de informații din partea comsumatorilor, scrie www.digitalhealth.net. 

chatbot
Fotografie de la Miguel Á. Padriñán: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/design-aspect-culori-nuan-e-1111368/

 

Acest chatbot pe bază de inteligență artificială (AI), numit MedPaLM, combină HealthSearchQA, adică un set de date cu răspunsuri de la întrebări medicale, care se găsește online și care a fost dezvoltat de Google și de DeepMind, cu seturi de date existente ce oferă răspunsuri la șase întrebări cu final deschis. 

Medici din 13 specializări utilizează Diabeta, chatbotul diabetologilor 

Celelalte șase seturi de date, arată sursa citată, provin de la  MedQA, MedMCQA, PubMedQA, LiveQA, MedicationQA și MMLU.

MedPaLM are în vedere întrebări, cât și răspunsuri cu multiple variante formulate atât de profesioniștii din domeniul medical, cât și de non-profesioniști din acest segment.

Modelele de limbaj complex, cum este și MedPaLM, sunt special concepute pentru a înțelege întrebările / interogările și pentru a genera răspunsurile corespunzătoare într-un limbaj simplu. Pentru a face acest lucru, modelele sau chatboții își iau informațiile din seturi mari de date.

Deși acestui nou instrument de la Google și de la DeepMind îi lipsește aceleași rezultate pe care le-ar da un medic / un clinician real, în persoană, rezultatele au fost o îmbunătățire semnificativă în ceea ce privește alte modele care au fost investigate. 

Chatboții ar putea ajuta persoanele dependente de droguri și de alcool 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe