Newsflash
Știri

Copii diagnosticați cu Norovirus, într-o grădiniță din Alba Iulia

de Theodora Şutiu - oct. 8 2019
Copii diagnosticați cu Norovirus, într-o grădiniță din Alba Iulia

Trei copii de la o grădiniță din Alba Iulia au ajuns la spital cu vărsături. În urma unor investigații, medicii sau stabilit că doi dintre ei sunt infectați Norovirus, foarte contagioasă, care cauzeaza gastroenterita virală, iar fiind internați.

Direcția de Sănătate publică informează că în total șase copii din aceeși unitate de învățământ au prezentat simptomele acestei infecții virale: „În perioada 5–6 octombre s-au prezentat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia şase copii, colegi de grupă la Gradiniţa nr. 13 din Alba Iulia, prezentând sindrom de vărsături. Dintre aceştia trei au fost internaţi, doi au refuzat internarea şi unul a avut recomandări la domiciliu. Au fost recoltate probe de la doi dintre cei internaţi şi s-a identificat Norovirus, sugerând o enteroviroză”, a declarat Alexandra Mateş, purtător de cuvânt al DSP Alba.

Potrivit spuselor reprezentantei DSP Albă în grădinița respectivă nu a fost declarată stare de epidemie și a recomandat efectuarea triajului zilnic în rândul copiilor şi personalului grădiniţei, izolarea copiilor suspecţi, anunţarea părinţilor şi îndrumarea către medicul de familie. De asemenea, conducerea grădiniţei trebuie să intensifice activităţile de curăţenie şi dezinfecţie a tuturor spaţiilor şi obiectelor din clădire.

 

 


Notă autor:

Sursa foto PixaBay

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe