Newsflash

Theodora Şutiu


Se reiau tratamentele fără interferon pentru pacienții cu hepatita C

de Theodora Şutiu - dec. 17, 2019

CNAS a anunțat, luni, că un număr de 17.500 de pacienți adulți cu hepatita C, indiferent de stadiul de fibroză și ciroză compensată, pentru genotipul 1b, cel mai întâlnit în România, vor beneficia de tratament gratuit, începând de la finalulul lui 2019. Mai mult, pentru prima oară va fi acordat tratament fără interferon și pentru 100 de copii și adolescenți cu vârsta cuprinsă între 12 și 18 ani.

Rata avorturilor din România, dublă faţă de media europeană

de Theodora Şutiu - nov. 29, 2019

Subiectul avorturilor a fost abordat de dr. Ana-Aurelia Chiș-Șerban și dr. Elena Popa, în cadrul Conferinţei Naţionale de Medicina Familiei, care a avut loc toamna aceasta la Pitești.

Eveniment de dezvoltare personală pentru studenții la Farmacie

de Theodora Şutiu - nov. 20, 2019

Federația Asociațiilor Studenților Farmaciști din România, alături de Asociația Studenților Farmaciști din Oradea organizează, în perioada 21-24 noiembrie, un eveniment național de dezvoltare personală și profesională a studenților din facultățile de Farmacie din țară pentru cei aproape 150 de studenți participanți din cele 8 centre universitare membre FASFR.

PALIAŢIA în cazurile de demenţă

de Theodora Şutiu - nov. 15, 2019

Demenţa este o afecţiune terminală, speranţa de viaţă din momentul diagnosticului variind între 7 şi 10 ani. Îngrijirile paliative pot duce la îmbunătăţirea managementului pacientului şi, nu în ultimul rând, a calităţii vieţii acestuia.

Testare gratuită a glicemiei cu ocazia “Zilei Mondiale a Diabetului”

de Theodora Şutiu - nov. 13, 2019

Cu ocazia „Zilei Mondiale a Diabetului”, locuitorii din Sectorul 1 al Capitalei care vor să își evalueaze starea de sănătate, vor beneficia gratuit de teste de glicemie și de măsurarea tensiunii arteriale.

La patru ani de la Colectiv, mare lucru nu s-a schimbat

de Theodora Şutiu - nov. 8, 2019

S-au scurs patru ani de la cea mai neagră tragedie care a lovit România după Revoluţie, incendiul de la Colectiv, care a curmat 64 de vieţi.

99% dintre români votează pentru sănătate

de Theodora Şutiu - nov. 6, 2019

Un studiu realizat de ISRA Center (membru al Coaliției Votez pentru Sănătate) în luna octombrie 2019, arată că românii care trăiesc în mediul urban cred că sănătatea ar trebui să fie o prioritate pentru Guvern și autorități. Totodată, 86% dintre ei consideră că standardele europene de tratament sunt inaccesibile în România. Finanțarea, investițiile și lipsa unor dotări moderne sunt principalele lipsuri ale sistemului de sănătate, în opinia respondenților.

O nouă campanie: „Donează sânge! Fii erou!”

de Theodora Şutiu - nov. 5, 2019

În perioada 4 - 8 noiembrie, la Palatul Facultăţii de Medicină din cadrul UMF "Carol Davila" şi la Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti se desfășoară campanie de donare de sânge „Donează sânge! Fii erou!”.

Chirurgia robotică este prezentul, inteligenţa artificială – viitorul

de Theodora Şutiu - nov. 1, 2019

Avantajele chirurgiei robotice în urologie, cum ar fi recuperarea postoperatorie și redobândirea funcţiilor sexuale, sunt bine cunoscute pe plan mondial.

Din ce în ce mai mulți români optează pentru o viață sănătoasă

de Theodora Şutiu - oct. 30, 2019

În ultimii ani, românii au început să fie din ce în ce mai conștienți de importanța stilului de viață sănătos, iar acest lucru se reflectă și în preocuparea pentru alimentație.

Se golesc spitalele din București

de Theodora Şutiu - oct. 16, 2019

În lunile iulie și august, 36 de angajați ai Spitalului de Urgență Floreasca, din care aproximativ 20 de asistenți medicali, au depus cereri de transfer sau de demisie, nemulțumiți de nivelul salariilor, a atras atenția Viorel Hușanu, liderul Sindicatului SANITAS.

Silviu Iștoc: „Nu vreau să îi iau pâinea moașei”

de Theodora Şutiu - oct. 11, 2019

Medicul Silviu Iștoc se numără printre ginecologii români care nu fac avorturi la cerere.

Premieră. A fost inaugurată secția de Mari Arși de la Timișoara

de Theodora Şutiu - oct. 9, 2019

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a participat, astăzi la deschiderea secției de Mari Arși din cadrul Spitalului Județean de Urgență Timișoara.

S-a afișat numărul de locuri de la Rezidențat

de Theodora Şutiu - oct. 9, 2019

Ministerul Educației anunță că a fost pus în dezbatere publică proiectul de ordine legat de exameul de Rezidențat din 2019. Documentul arată cum sunt împărțite pe specialități locurile scoase la concurs la examenul din 8 decembrie.

Când se va deschide Centrul de arși de la Iași

de Theodora Şutiu - oct. 8, 2019

Sorina Pintea, Ministrul Sănătății, a anunțat astăzi că Centrul de arși de la Iași a fost finalizat și ar urma să se deschidă în această săptămână.

Copii diagnosticați cu Norovirus, într-o grădiniță din Alba Iulia

de Theodora Şutiu - oct. 8, 2019

Trei copii de la o grădiniță din Alba Iulia au ajuns la spital cu vărsături. În urma unor investigații, medicii sau stabilit că doi dintre ei sunt infectați Norovirus, foarte contagioasă, care cauzeaza gastroenterita virală, iar fiind internați.

Medicul care visează spitale fără discriminare

de Theodora Şutiu - oct. 4, 2019

În România, fenomenul discriminării instituţionale a romilor în spitale a ajuns deja un subiect tratat la nivel internaţional prin campanii UNICEF.

A început campania de vaccinare antigripală gratuită

de Theodora Şutiu - sept. 25, 2019

Campania de vaccinare antigripală gratuită din sezonul epidemic 2019-2020 a început oficial. Potrivit unui comunicat remis de Ministerul Sănătății, au fost achiziționate 1 500 000 doze de vaccin gripal, cu aproximativ 200 000 mai mult față de anul trecut.

Secția de Terapie Intensivă Neonatală de la Spitalul Județean Constanța a fost renovată

de Theodora Şutiu - sept. 25, 2019

Asociațiile Dăruiește Aripi și Inima Copiilor anunță finalizarea proiectului de renovare și modernizare la standarde europene a Compartimentului de Terapie Intensivă Neonatală din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța. Această secție a fost dotată și cu o soluție performanță de telemedicină.

S-a deschis primul centru ISLE din România

de Theodora Şutiu - sept. 24, 2019

Cel de-al doilea centru ISLE de pregătire și specializare a noilor generații de profesioniști din domeniul medical a fost deschis, marți, de Grupul SofMedica. Investiția în cele două centre din Europa depășește 3 milioane de euro.

Căutare Avansată

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe