Newsflash
ACTUALITATE Sănătate privată Știri

Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Spitalului Monza de o companie

de Florentina Ionescu - ian. 12 2024
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Spitalului Monza de o companie

Brain Hospital intenționează să preia activitatea secțiilor de neurochirurgie, ortopedie, ORL și parțial activitatea de prestare de servicii medicale ambulatorii operate în Spitalul Monza.

Luna trecută, Consiliul Concurenței a autorizat tranzacțiile prin care Brain Hospital SRL și Roho Medical Investments SRL intenționează să preia Spitalului Monza de la Centrul Medical Policlinico DiMonza SRL, se arată într-un comunicat de presă al autorității de concurență. 

Astfel, Brain Hospital SRL intenționează să preia activitatea secțiilor de neurochirurgie, ortopedie, ORL și parțial activitatea de prestare de servicii medicale ambulatorii operate în cadrul Spitalului Monza, în timp ce Roho Medical Investments SRL intenționează să preia activitatea secției de cardiologie și parțial activitatea de servicii medicale ambulatorii din Spitalul Monza. 

Brain Hospital SRL este o companie care oferă servicii de asistență spitalicească. Roho Medical Investments SRL, care se ocupă cu activități ale holdingurilor, este compania mamă a grupului cunoscut sub numele „Centrele de Excelență ARES”, care prestează servicii medicale. 

Centrul Medical Policlinico Di Monza SRL operează în prezent două spitale în Bucureşti, spitalul Monza și spitalul Metropolitan, unde furnizează diverse servicii medicale spitalicești și servicii medicale ambulatorii. 

În urma analizei, Consiliul Concurenței a constatat că cele două operațiuni nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piața românească sau pe o parte substanțială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenția normal, se arată în comunicat

Deciziile vor fi publicate pe site-ul autorității naționale de concurență, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe