Newsflash
ACTUALITATE REUNIUNI Știri

Conferința Anuală a Asociației Facultăților de Medicină din Europa va avea loc la Iași

de Florentina Ionescu - oct. 4 2023
Conferința Anuală a Asociației Facultăților de Medicină din Europa va avea loc la Iași

Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași va fi gazda Conferinței Anuale a Asociației Facultăților de Medicină din Europa.

Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași va găzdui, în perioada 5-7 octombrie 2023, Conferința Anuală a Asociației Facultăților de Medicină din Europa (AMSE). 

Conferința va avea ca temă „Transformarea digitală pentru profesiile din domeniul sănătății: îngrijirea pacientului, învățământ medical și cercetare”, mai multe detalii fiind disponibile pe https://amse2023.ro/

„Conferința AMSE 2023 va oferi școlilor de medicină o platformă pentru a-și împărtăși experiențele și cele mai bune practici în valorificarea tehnologiilor digitale pentru îngrijirea pacienților, educația medicală și cercetarea. Prin Adunarea Generală AMSE și alte activități ale conferinței, participanții vor avea, de asemenea, oportunitatea de a afla mai multe despre inițiativele și obiectivele AMSE în curs. Acestea includ promovarea celor mai înalte standarde de educație și cercetare medicală, încurajarea colaborării și inovației între școlile de medicină din Europa și abordarea problemelor și provocărilor emergente cu care se confruntă educația și cercetarea medicală în era digitală. Sperăm că această conferință va inspira noi idei și colaborări care vor modela viitorul asistenței medicale digitale în Europa și nu numai”, au transmis organizatorii evenimentului, prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași și membru al Comitetului Executiv AMSE, și prof. univ. dr. Harm Peters, președintele AMSE. 

Trei secțiuni 

Conferința AMSE din acest an va fi structurată pe trei secțiuni - Educație, Cercetare și Îngrijirea pacientului. În cadrul secțiunilor se vor susține prelegeri, lucrări, discuții la masa rotundă și ateliere de lucru. 

Participanții vor avea oportunitatea să-și împărtășească experiențele și cele mai bune practici în valorificarea tehnologiilor digitale și în abordarea problemelor și provocărilor cu care se confruntă educația și cercetarea medicală în era digitală. 

Nume importante se vor alătura evenimentului în acest efort de a identifica soluții vizionare la provocările aduse de transformarea digitală, precum: 

  • prof. univ. dr. Trevor Gibbs, fost președinte al Asociației pentru Educație Medicală din Europa (AMEE) și consultant al Organizației Mondială a Sănătății (WHO); 
  • prof. univ. dr. Ken Masters, profesor de informatică medicală din cadrul Departamentului de educație medicală și informatică, Universitatea Sultan Qaboos, Oman și autor al Ghidului AMEE pentru IA în educația medicală; 
  • experții de renume mondial în educație: prof. univ. dr. Ronald M. Harden și prof. univ. dr. David Christopher Morgan Taylor. 

Îmbunătățirea învățământului medical în Europa

AMSE este un forum de prestigiu, fondat încă din 1979, care reunește peste 60 de instituții de învățământ superior medical din mai mult de 20 de țări europene. Misiunea lor este să dezvolte și să îmbunătățească standardele, valorile și relevanța învățământului medical în Europa. 

Membrii AMSE sunt în căutarea soluțiilor inovatoare și a noilor direcții pentru a duce domeniul nostru la niveluri superioare. UMF Iași face parte din această rețea de renume, iar prof. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași, este unul din cei nouă membri ai Comitetului Executiv AMSE. 

Începând din acest an, AMSE este și noul reprezentant al regiunii europene în Consiliul Executiv al Federației Mondiale pentru Educație Medicală (WFME). 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe