Newsflash
ACTUALITATE Știri

Corina Creţu: Una din 11 femei din Europa este diagnosticată cu cancer la sân

de Magdalena Tănăsescu - oct. 24 2023
Corina Creţu: Una din 11 femei din Europa este diagnosticată cu cancer la sân

Intensificarea campaniilor de informare şi de screening în rândul femeilor este extrem de importantă, consideră europarlamentarul Corina Creţu.

Aceasta precizează, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că la nivel european una din 11 femei este diagnosticată cu cancer la sân, ea însăşi luptându-se cu o astfel de maladie.

„Luna dedicată luptei împotriva cancerului la sân trebuie să trezească în inimile tuturor femeilor speranţa, pentru că această maladie poate fi învinsă! Pentru că perioada aceasta coincide cu cea în care, în urmă cu un an, finalizam tratamentul şi radioterapia de după intervenţie, consider foarte important apelul pentru intensificarea campaniilor de informare şi screening, în special în mediul rural, acolo unde accesul la la servicii medicale este îngreunat. În cifre seci, una din 11 femei din Europa este diagnosticată cu cancer la sân pe parcursul vieţii. Este o statistică îngrijorătoare, care subliniază importanţa depistării timpurii”, a afirmat Corina Creţu.

Potrivit acesteia, lipsa screening-ului pentru cancerul de sân în rândul populaţiei feminine a generat o situaţie mai mult decât îngrijorătoare în România. 

„Procentul redus al persoanelor care au efectuat examenul mamar (6%) ne situează pe ultimul loc în UE. Din păcate, în România, cele mai multe femei depistate cu cancer mamar ajung la doctor de abia în stadiul 2 sau 3 al bolii. Screening-ul înseamnă, de fapt, diagnosticarea bolii în stadii în care aceasta poate fi curabilă”, subliniază Corina Creţu. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe