Newsflash
ACTUALITATE Știri

Actualul rector al UMF Iași, reales pentru un nou mandat

de Florentina Ionescu - ian. 16 2024
Actualul rector al UMF Iași, reales pentru un nou mandat

Rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, în mandatul 2024-2029, este prof. dr. Viorel Scripcariu.

Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași a anunțat azi rezultatul alegerilor academice din 15 ianuarie 2024, pentru funcția de rector. 

În 15 ianuarie a.c., la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași s-a desfășurat procesul electoral pentru funcțiile de conducere rector și director de departament și pentru membru în structurile de conducere Senat, Consiliul Departamentului și Consiliul Facultăților de Medicină, Medicină Dentară, Farmacie și Bioinginerie Medicală. 

Din totalul de 837 de cadre didactice, cercetători și studenți eligibili să voteze, 805 dintre aceștia și-au exprimat opțiunea de vot, ceea ce reprezintă o rată de participare de 96,17%, se arată pe pagina de Facebook a UMF Iași. 

Pentru cea mai importantă funcție din Universitate, cea de rector, și-au depus candidaturile prof. dr. Viorel Scripcariu și prof. dr. Mihai Danciu. Urmare a votului cadrelor didactice, cercetătorilor și reprezentanților studenților, Rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, în mandatul 2024-2029, este prof. dr. Viorel Scripcariu.

Rezultatul alegerilor pentru funcția de rector: 

Prof. dr. Viorel Scripcariu (foto) - 506 voturi - 65,04%

Prof. dr. Mihai Danciu - 272 voturi - 34,96%

În momentul redactării acestui anunț, reprezentanții UMF Iași au precizat că se află în proces de centralizare voturile exprimate în cadrul alegerilor pentru Senat, membrii Consiliilor Facultăților, Directorii de Departament, precum și membrii Consiliilor Departamentelor. 

Rezultatele finale ale acestor alegeri pentru structurile academice menționate vor fi disponibile și publicate pe site-ul Universității astăzi, 16 ianuarie 2024. 

„Votul dumneavoastră a exprimat o dată în plus, clar şi răspicat, că suntem puternici împreună, că ştim cine suntem, unde suntem şi unde ne dorim să ajungem în următorii ani. Iar drumul pe care am pornit împreună este drumul firesc și potrivit pentru Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iași”, a transmis prof. dr.  Viorel Scripcariu pe pagina sa de Facebook


Notă autor:

Sursa foto: https://www.facebook.com/viorel.scripcariu

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe