Newsflash
Știri

Conf. dr. Mihai Craiu explică tratamentul bronșiolitei la domiciliu

de Florentina Ionescu - dec. 5 2022
Conf. dr. Mihai Craiu explică tratamentul bronșiolitei la domiciliu

Medicul pediatru de la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu- Rusescu” din București le-a oferit părinților detalii despre tratamentul bronșiolitei la domiciliu.

Pe pagina oficială de Facebook Spitalul Virtual pentru Copii, doctorul Mihai Craiu a explicat că bronșiolita cu virus sincițial respirator (VSR) produce în aceste zile foarte multe emoții. 

copil-gradinita

„Părinții acestor copii sunt îngrijorați și există o evidentă discrepanță între maladia copiilor și abordarea practică a acestora în diversele servicii medicale din Europa și SUA. Dar ce este comun, în toate protocoalele care se referă la tratamentul bronșiolitei la domiciliu, sunt aceste trei elemente”, a scris conf. dr. Mihai Craiu pe pagina Spitalul Virtual pentru Copii:

1. Alăptarea, respectiv folosirea formulei adecvate de lapte, la copiii ce nu pot fi alăptați, este principalul tratament.

2. Nasul trebuie desfundat cu apă de mare sau ser fiziologic.

3. Nu se folosesc medicamente la copiii atât de puțin bolnavi încât pot fi tratați acasă! 

Dr.-Mihai-Craiu

„Dacă a fost consultat de medic și a fost trimis acasă, copilul dumneavoastră nu are nevoie de medicamente inhalatorii. Categoric nu are nevoie de adrenalină nebulizată... și nici de ventolin, Flixotide sau orice alt medicament antiastmatic”, a conchis doctorul Mihai Craiu pe aceeași rețea socială, citând informații din The BMH.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe