Newsflash
ACTUALITATE Internaționale

Competiție de relaxare în Coreea de Sud

de Florentina Ionescu - mai 29 2024
Competiție de relaxare în Coreea de Sud

Cei mai relaxați oameni din lume s-au adunat la Seul pentru o competiție inedită, subliniind ideea de relaxare.

Participanții cu cel mai mic ritm cardiac în repaus câștigă la acest concurs. Competiția (numită „International Space Out Competition” - competiția de făcut nimic) are scopul de a le reaminti lucrătorilor să se oprească din activitate și să ia o pauză, scrie The Guardian. 

În centrul Seulului, în fața palatului Gyeongbokgung, sute de oameni de toate vârstele au stat pe salteluțe de yoga, uitându-se în sus. Unii din ei purtau uniforme de doctori și de medici dentiști, pe când alții purtau costume elegante, precum cei care lucrează în corporații, iar alții erau îmbrăcați ca niște studenți. Așa a arătat competiția internațională de... relaxare. Numită de publicația The Guardian „space-out competition”. 

Regulile au fost simple: participanții să nu facă absolut nimic. Însă cel sau cea care adormea trebuia să știe că acest lucru va duce la descalificarea sa. Organizatorii au monitorizat ritmul cardiac al participanților. Concurentul cu cel mai stabil ritm cardiac câștigă. 

Competiția de relaxare a fost inițiată în anul 2014 de un artist local, pe nume Woopsyang. De atunci, a câștigat tot mai mult la capitolul popularitate. Descrisă ca fiind artă vizuală, acest performance are rolul de a crea un mini-oraș de persoane care nu fac nimic, în comparație cu cei ocupați la locul de muncă. Mesajul pe care organizatorii au dorit să îl transmită a fost faptul că chiar și atunci când nu facem nimic, acest lucru nu înseamnă că este o pierdere de vreme. 

Coreea de Sud este o țară cunoscută pentru faptul că „pedepsește” cultura orelor de muncă. În plus, această țară are unele dintre cele mai multe ore de muncă pe săptămână, raportat la țările dezvoltate. În ciuda introducerii limitei de 52 de ore de muncă pe săptămână în anul 2018, extenuarea și orele suplimentare nu sunt ceva rar în rândul angajaților din această țară. În 2023, guvernul a propus creșterea numărului maxim de ore de muncă într-o săptămână la 69 de ore. 

Și studenții se confruntă cu niveluri mari de stres, nu doar persoanele care lucrează. Studenții din această țară suferă de așa-numita „febră de educație”, caracterizată prin ore lungi de studiu și de faptul că acești tineri sunt înscriși la academii private în speranța că vor ajunge să studieze la o universitate prestigioasă și că vor ajunge să obțină un job la una dintre companiile de top din țară. 

În acest context, al unei societăți căreia i se cer tot mai multe ore de lucru pe săptămână, a avut loc evenimentul de duminică, 26 mai a.c., care le-a oferit participanților o șansă să ia o pauză de la toate lucrurile stresante din viața lor. Competiția s-a ținut în anii trecuți în orașe precum Tokio, Taipei, Beijing și Rotterdam.


Notă autor:

Sursa foto: https://www.shutterstock.com/ro/image-photo/nothing-like-day-doing-young-woman-2272233883

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe