Newsflash
Știri

Ce trebuie să facă o persoană infectată cu SARS-CoV-2 după prima doză de vaccin

de Dorina Novac - ian. 27 2021
Ce trebuie să facă o persoană infectată cu SARS-CoV-2 după prima doză de vaccin

Studiile arată că o persoană infectată cu coronavirus după ce a fost imunizată prima oară trebuie să aștepte vindecarea și la aproximativ o lună poate face rapelul sau poate relua schema de vaccinare, a declarat dr. Valeriu Gheorghiță.

Președintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 a precizat, marți, într-o conferinţă de presă că dacă o persoană este diagnosticată cu SARS-CoV-2 după efectuarea primei doze, la un interval de circa o lună se poate efectua rapelul sau se reia schema complet.

vaccin covid
Sursă imagine: Pixabay

„Dacă o persoană este depistată, este diagnosticată cu infecție SARS-CoV-2 după efectuarea primei doze, evident că se așteaptă vindecarea bolii și, la un interval de circa o lună, se poate efectua rapelul sau se reia schema complet, dacă perioada dintre prima doză și doza de rapel depășește intervalul de șase săptămâni, de 42 de zile”, a subliniat dr. Valeriu Gheorghiță.

Acesta a mai menționat că Centrul pentru Controlul Bolilor din SUA nu recomandă reluarea schemei complete, doar doza de rapel.

„În momentul de față, comisia științifică din România pledează pentru reluarea schemei complete, repet, dacă intervalul dintre prima doză și următoarea depășește cele șase săptămâni. La acest moment, lucrurile sunt în dezbatere. Am cerut un punct de vedere oficial și de la Compania Pfizer, având în vedere că datele de eficacitate la acest moment sunt disponibile pentru administrarea celor două doze. Împreună cu Compania Pfizer și împreună cu comisia științifică vom lua decizia potrivită, dar, da, se recomandă cel puțin doza de rapel la aceste persoane”, a adăugat medicul militar.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 120 de lei
  • Digital – 80 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe