Newsflash
Internaționale

Un nou medicament pentru colita ulcerativă

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - dec. 9 2022
Un nou medicament pentru colita ulcerativă

Companiile Pfizer și Roivant Sciences au anunţat public că vor dezvolta o nouă terapie pentru colita ulcerativă. Este vorba de un tratament experimental.

Medicamentul RVT-3101 a fost iniţial dezvoltat de Pfizer, care va deţine 25% din noua afacere.

colita ulcerativa

Acordul între cele două companii presupune ca Pfizer să predea dezvoltarea medicamentului noii companii, alături de drepturile de comercializare în SUA și Japonia. Pfizer va deţine drepturi de comercizalizare în afara celor două ţări.

RVT-3101 este un anticorp uman monoclonal care ţintește proteina TL1A, disponibilă în exces în colita ulcerativă și în alte boli inflamatorii.

Această proteină modulează localizarea și severitatea inflamaţiei și fibrozei prin stimularea căilor TH1 și TH17 și prin activarea fibroblaștilor. Astfel, RVT-3101 poate fi mult mai eficient prin ţintirea mai
multor căi inflamatorii, precum și a căilor responsabile de fibroză.

*https://www.reuters.com/business/healthcare-pharmaceuticals/roivant-pfizer-create-unit-inflammatory-disease-drug-2022-12-01/

*https://www.pfizer.com/news/press-release/press-release-detail/roivant-and-pfizer-form-new-vant-company-focused-developing

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe