Newsflash
ACTUALITATE Știri

Campanie pe tema contracepției, la Spitalul Universitar de Urgență București

de Magdalena Tănăsescu - aug. 18 2023
Campanie pe tema contracepției, la Spitalul Universitar de Urgență București

Pacientele care se prezintă la cabinetul de planning din Ambulatoriul Spitalului Universitar de Urgență București primesc pliante informative cu sfaturi privind contracepția.

Potrivit unei postări făcute pe Facebook, pliantele sunt distribuite pacientelor de către dr. Natalia Turcan, medic specialist obstetrică - ginecologie.

 

În pliant se regăsesc informații despre: sterilizare chirurgicală, dispozitiv intrauterin - sterilet, implant, metode hormonale, prezervativ și diafragmă.

 

„Pacientele trebuie să înțeleagă faptul că avortul nu este o metodă de contracepție. În urma avortului pot apărea o serie de complicații precum infecție, sepsis, infertilitate, de aceea este important ca sarcinile neplanificate să fie prevenite”, a declarat prof. univ. dr. Monica Cîrstoiu, șeful Clinicii de Obstetrică-Ginecologie din cadrul Spitalului Universitar de Urgență București.

 

Conform datelor din cel mai recent „Atlas al contracepției în UE”, româncele care plătesc contribuții obligatorii la stat sau sunt scutite de aceste contribuții pot obține contraceptive hormonale și DIU gratuit. Dacă au rețetă, contraceptivele hormonale injectabile sunt disponibile la jumătate din prețul obișnuit. 

Programul Național pentru Sănătatea Femeilor și Copiilor din România pune la dispoziție gratuit prezervative și contraceptive hormonale în centrele de planificare familială din întreaga țară pentru grupurile cele mai vulnerabile ale societății, cum ar fi cei care locuiesc în zonele rurale, sunt șomeri, primesc prestații sociale sau sunt încă la școală.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe