Newsflash
ACTUALITATE Știri

Campanie de informare și educare despre HPV, la UMF Craiova

de Florentina Ionescu - mai 30 2023
Campanie de informare și educare despre HPV, la UMF Craiova

Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova organizează cea mai amplă campanie desfășurată în această instituție, cu privire la prevenție.

Astăzi, 30 mai, de la ora 14.00, în Aula Magna (Bd. 1 Mai, nr. 66) a acestei universități, persoanele interesate sunt așteptate să își unească forțele cu reprezentanții UMF Craiova, pentru a vedea ce se poate face pentru a preveni miile de tragedii provocate de infecția cu virusul papilloma uman (HPV). 

Medici, profesori, specialiști în sănătate vor aborda cele două campanii de educare și informare create de UMF din Craiova. Pe de o parte, „Un act de prevenție = O viață sub Protecție” este dedicată metodelor de prevenție a infecției cu virusul HPV. Pe de altă parte, „Salvează o viață! Salvează-ți viața!” este dedicată importanței donării de sânge cu dublă țintă: salvarea celui cu necesitate de transfuzie sanguină și salvarea TA, dacă testarea sângelui propriu va releva semne îngrijorătoare. 

Vor partipa astăzi la discuții: prof. dr. Dan Ionuț Gheonea, prof. dr. Ștefania Tudorache, conf. dr. Carmen Oancea, conf. dr. Constantin Kamal, șef lucr. dr. Gindrovel Dumitra, șef lucr. dr. Cristian Lungulescu, dr. Narciza Dinică, DSP. 

Mii de noi cazuri de cancer de col uterin, anual 

Papilomavirusul uman (HPV) este atât de răspândit, încât aproape toți bărbații și femeile active sexual se vor infecta cu cel puțin o tulpină de HPV pe parcursul vieții. În România, cancerul de col uterin este al treilea cel mai frecvent diagnosticat cancer la femei, după cancerul de sân și cel colorectal. Asta înseamnă că, anual, infecția cu HPV determină: 3.380 de cazuri noi de cancer de col uterin, peste 550 de alte tipuri de cancer. Doar prin cancer de col uterin, peste 1.800 de femei își pierd viața anual. 

Vestea bună este că aceste tragedii pot fi prevenite. Atât prin vaccinare, cât și prin screening. Pentru ca aceste intervenții să fie acceptate de populație, este foarte important ca informațiile să fie transmise de profesioniștii din domeniul sănătății, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției. 

UMF Craiova participă la acest efort de conștientizare și își dorește ca un număr cât mai mare de persoane să adopte cea mai corectă atitudine.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe