Prima unitate privată de vaccinare anti-HPV funcționează nonstop, începând din luna iulie a.c., în cadrul Centrului de Permanență Sfânta Maria Promenada, situat pe Șos. Pipera nr. 42, în incinta clădirii GlobalWorth, etajul 1.
Potrivit unui comunicat remis redacției, programul pentru public este de luni până vineri, în intervalul orar 15,00 – 08,00, și 24 de ore din 24 în zilele de sâmbătă, duminică şi sărbători legale.
„Prin deschiderea centrului de vaccinare anti-HPV, rețeaua de sănătate Sfânta Maria își reafirmă angajamentul de a susține și încuraja prevenția, reunind sub același acoperiș cât mai multe servicii acoperite de asigurarea publică”, a declarat Cristian Sas, director executiv al rețelei Sfânta Maria.
Persoanele care doresc să se vaccineze se pot prezenta direct la recepția clinicii, fără a fi necesară o programare, cu vaccinul păstrat în condiții optime, actul de identitate și recomandarea medicală sau un bilet de trimitere de la medicul de familie.
Protocolul de vaccinare constă într-un consult de medicină generală, măsurarea tensiunii arteriale, administrarea vaccinului și monitorizarea post-vaccinare. Vaccinul este administrat sub îndrumarea medicului generalist, de către asistenții medicali.
Persoanele interesate pot obține mai multe informații sunând la numărul de call-center 0219838, de luni până vineri în intervalul 8,00-20,00.
România are cea mai ridicată rată de mortalitate prematură prin cancer de col uterin din Europa. Cancerul de col uterin este cel mai frecvent tip de cancer ginecologic diagnosticat în România și al treilea cel mai comun tip de cancer în rândul femeilor din țara noastră, însă al doilea cel mai frecvent în segmentul 15-44 ani.
La nivelul Uniunii Europene, România înregistrează cea mai mare incidență și cea mai mare rată a mortalității. Incidența este de 2,5 ori mai mare decât media UE, iar rata mortalității de peste 4 ori mai mare. În fiecare an, aproape 3.400 de femei din România primesc diagnosticul de cancer de col uterin și 1.805 femei își pierd viața din cauza acestei maladii.
În țara noastră, adolescenții fete și băieți cu vârsta între 11-18 ani au acces gratuit la vaccinul anti-HPV, iar femeile între 19 și 45 ani beneficiază de vaccinul anti-HPV în regim compensat 50%.
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe