Newsflash
Știri

Ministerul Sănătății nu a autorizat a patra doză de vaccin anti-COVID

de Dorina Novac - mai 6 2022
Ministerul Sănătății nu a autorizat a patra doză de vaccin anti-COVID

CNCAV a reacționat la informațiile apărute pe anumite platforme și a precizat că Ministerul Sănătății nu a autorizat administrarea celei de-a patra doze de vaccin anti-COVID.

Persoanele vaccinate cu doza a patra, din situația publicată de INSP la începutul săptămânii, sunt persoane sever imunocompromise, eligibile pentru o schemă de vaccinare primară cu trei doze.

a patra doza
Citește și: Vaccinurile împotriva Omicron ar putea primi aprobarea UE până în toamnă

„Aceste persoane au recomandare din partea unui medic curant sau a medicului de familie. Recomandarea este urmarea unei evaluări medicale care arată o imunosupresie, adică o imunitate mai scăzută care nu-i oferă organismului aceeaşi agilitate în a se lupta cu virusul. Pentru aceste persoane, doza a IV-a este doza de rapel (booster)”, transmis pe Facebook platforma Ro Vaccinare.

Instrucțiunea care permite administrarea dozei de rapel (booster) pentru persoanele sever imunocompromise a fost elaborată de CNCAV în luna ianuarie 2022.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe