Newsflash
Internaționale

Vaccin anti-COVID pentru copii sub 5 ani

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - mai 6 2022
Vaccin anti-COVID pentru copii sub 5 ani

Reprezentanţii companiei Moderna au solicitat autorizarea vaccinului împotriva COVID-19 pentru a fi administrat copiilor cu vârste sub 6 ani.

vaccin copiiÎn acest moment, vaccinul împotriva COVID-19 produs de Pfizer-BioNTech este autorizat pentru administrare copiilor de peste 5 ani. Același vaccin a demonstrat un răspuns imun mai slab în studiul realizat la grupa de vârstă 2-4 ani, comparativ cu cel obţinut în cazul adulţilor. Astfel că studiul continuă cu administrarea celei de-a treia doze, iar rezultatele sale erau așteptate în aprilie.

Potrivit datelor publicate în luna martie de compania Moderna, vaccinul este sigur și a generat un răspuns imun la copiii mici, asemănător cu cel obţinut în cazul adulţilor, atingând astfel obiectivul studiului. Acesta s-a desfășurat în perioada în care era dominantă varianta Omicron a SARS-CoV-2, variantă ce poate eluda protecţia imună conferită de vaccin.

Producătorul a explicat că două doze de vaccin au avut o eficienţă de aproximativ 37% la copii cu vârste între 2 și 5 ani și de 51% pentru copiii între 6 luni și 2 ani. Dr. Anthony Fauci, epidemiolog-șef și consilier al președintelui SUA pe probleme medicale, a sugerat într-un interviu că FDA speră să analizeze în tandem datele oferite de cele două companii, Moderna și Pfizer, pentru grupa de vârstă mai sus menţionată.

Până acum, doar 28% dintre copiii din SUA cu vârste între 5 și 11 ani sunt vaccinaţi cu schema completă.

Citiți și: Promovare agresivă a formulelor de lapte


Notă autor:

https://www.reuters.com/business/healthcare-pharmaceuticals/moderna-files-us-authorization-covid-shot-kids-under-6-2022-04-28/

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe