Newsflash
Industria farmaceutică

Biofarm țintește o cifră de afaceri în creștere cu 17% în 2023

de Dorina Novac - mai 12 2023
Biofarm țintește o cifră de afaceri în creștere cu 17% în 2023

Biofarm estimează pentru acest an o cifră de afaceri de aproximativ 325 milioane lei, ceea ce reprezintă o creștere cu 17%, comparativ cu anul trecut.

De asemenea EBITDA estimată pentru acest an este de 105 milioane lei, cu 16% mai mult față de anul trecut. În plus, Biofarm estimează pentru acest an un profit cu 6% mai mare comparativ cu anul precedent.

„În anul 2022, piața farmaceutică a întâmpinat provocări semnificative din cauza creșterii prețurilor la energie și materii prime, precum și din lipsa unor produse pentru tratamentul simptomelor de răceală și gripă. Chiar și în aceste condiții am înregistrat rezultate foarte bune si am reușit să asigurăm stocurile necesare și să contribuim la acoperirea deficitului de produse de răceală și gripă prin gestionarea eficientă a producției și distribuției. Pentru anul 2023, ne-am propus să ne consolidăm poziția în piață și avem setate obiective de creștere constantă a cifrei de afaceri într-un ritm accelerat, ca urmare a dezvoltării portofoliului prin extensii de linie sau lansări de produse noi”, a declarat Cătălin Vicol, director general Biofarm.

Citește și: Biofarm, profit net de 65,7 milioane de lei în primele nouă luni ale lui 2022

Compania Biofarm este unul dintre cei mai importanți jucători din industria farmaceutică locală, în categoria Consumer Healthcare (CHC) aflându-se, în anul 2022, pe locul 3 din punct de vedere volumic.

„Biofarm a investit peste 44 de milioane de euro până în prezent într-una dintre cele mai moderne fabrici de medicamente din România, care se întinde pe o suprafață impresionantă de peste 10.000 de metri pătrați și are patru fluxuri de producție, specializate în comprimate, comprimate filmate, drajeuri, capsule moi, soluții și siropuri”, se arată într-un comunicat. 

Această fabrică reprezintă un element cheie în atingerea obiectivelor strategice ale companiei, care includ dezvoltarea portofoliului prin extensii de linie și lansarea de produse noi.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe