Newsflash
Știri

Ministerul Sănătății: „Iodura de potasiu nu trebuie utilizată în mod profilactic”

de Florentina Ionescu - mar. 4 2022
Ministerul Sănătății: „Iodura de potasiu nu trebuie utilizată în mod profilactic”

În spațiul public au apărut numeroase discuții cu privire la utilizarea iodurii de potasiu în cazul unui posibil incident nuclear, iar unii români au mers la farmacii pentru a achiziționa această substanță.

În acest context, Ministerul Sănătății (MS) face următoarele precizări: 

„Iodura de Potasiu nu trebuie utilizată în mod profilactic, deoarece poate provoca afecțiuni ale glandei tiroide. În caz de urgență datorată unui posibil incident nuclear, administrarea comprimatelor de Iodură de Potasiu se face doar în primele ore, iar Ministerul Sănătății organizează asigurarea stocurilor, conform recomandărilor Institutului Național de Sănătate Publică”, se arată într-o informare de presă a MS transmisă redacției.

iodura de potasiu
Sursa imaginii: https://www.antibiotice.ro/

Totodată, MS amintește că producerea și stocarea acestui produs sunt asigurate de SC Antibiotice SA și de Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale.

„În caz de nevoie, acest produs va fi distribuit în cel mai scurt timp populației de către autoritățile de sănătate publică din fiecare județ”, au mai spus reprezentanții MS referitor la iodura de potasiu. 

Dr. Gabriel Tatu-Chițoiu: iodura de potasiu, o substanță tot mai căutată de români, e inutilă

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe