Newsflash
ACTUALITATE Știri

Ministrul Rafila: România are un stoc de iodură de potasiu care asigură două administrări pentru fiecare persoană eligibilă

de Magdalena Tănăsescu - iun. 23 2023
Ministrul Rafila: România are un stoc de iodură de potasiu care asigură două administrări pentru fiecare persoană eligibilă

Țara noastră are un stoc de iodură de potasiu care asigură două administrări pentru fiecare persoană eligibilă (adulţi şi copii), a declarat vineri ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, într-o conferinţă de presă la Galaţi.

Ministrul a afirmat că până în prezent au fost eliberate circa un milion de comprimate de iodură de potasiu.

"Avem un stoc care asigură pentru fiecare cetăţean eligibil din România două administrări (tablete de iodură de potasiu). Este vorba despre două administrări, pentru că se dau două comprimate de iodură de potasiu pentru persoană adultă sau pentru copil mare. Cei care beneficiază sunt în jur de 7-8 milioane", a declarat Rafila, citat de Agerpres.

Ministrul Sănătății a subliniat, totodată, faptul că fiecare persoană trebuie să decidă pentru ea însăși.

”Cetăţenii decid pentru ei. Noi am făcut o campanie de informare. (...) Comprimatele au termen de valabilitate de cel puţin trei ani, dacă nu mă înşel", a susţinut ministrul.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe