Newsflash
ACTUALITATE Știri

Biofarm, profit net de 50,1 milioane lei în primul semestru din 2023

de Magdalena Tănăsescu - aug. 16 2023
Biofarm, profit net de 50,1 milioane lei în primul semestru din 2023

Compania Biofarm a înregistrat un profit net de 50,1 milioane lei în primul semestru din acest an, în creștere cu 15% față de semestrul 1 din 2022, se arată într-un comunicat remis redacției.

Conform datelor din comunicat, Biofarm a înregistrat o cifră de afaceri în creștere cu 17% comparativ cu semestrul 1 din 2022, iar EBITDA a atins 61,2 milioane lei, în creștere cu 3% față de S1 din 2022. 

 

„Rezultatele solide înregistrate în primul semestru al acestui an reflectă angajamentul nostru continuu față de inovație, calitate și satisfacția clienților. Deși ne-am confruntat cu creșteri ale prețurilor la materii prime și ambalaje, fluctuații în prețurile energiei electrice și gazelor naturale, precum și o concurență intensă în industria farmaceutică, inclusiv în recrutarea persoanelor calificate, această performanță reflectă eforturile noastre continue de a oferi produse relevante pentru nevoile actuale ale consumatorilor”, a declarat Cătălin Vicol, director general Biofarm.

Potrivit acestuia, investiția în cercetare și dezvoltare rămâne o prioritate esențială pentru companie, care în primul semestru al anului ocupa locul 2 în Consumer Healthcare (CHC), după numărul de unități vândute.

Biofarm are în portofoliu una dintre cele mai moderne fabrici de medicamente din România, cu o suprafață de peste 10.000 de metri pătrați și patru fluxuri de producție. Investiția realizată, care a depășit până în prezent 44 de milioane de euro, a dus la triplarea capacității de producție. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe