Newsflash
Industria farmaceutică

Biofarm majorează producția siropurilor pe bază de paracetamol destinate copiilor

de Dorina Novac - dec. 14 2022
Biofarm majorează producția siropurilor pe bază de paracetamol destinate copiilor

Producătorul român de medicamente Biofarm anunță creșterea producției la medicamentele pe bază de paracetamol destinate tratarii febrei și durerii la copii pentru a asigura cererea crescută din piață.

BIOFARM

„Ne aflăm în plin sezon de viroze respiratorii la copii, iar medicamentele pe bază de paracetamol se găsesc foarte greu sau lipsesc din farmacii. În aceste condiții ne-am mobilizat și am decis să majorăm semnificativ producția Bioflu Baby, un medicament sub forma de sirop pe bază de paracetamol destinat tratării febrei și durerii la copii. Biofarm are un portofoliu extins de produse destinate răcelii și gripei la copii, iar cele două unități de fabricație au o capacitate care ne poate permite să ne adaptăm rapid la orice nevoie a pieței”, a declarat Cătălin Vicol, director general Biofarm.

Citește și: Biofarm estimează o cifră de afaceri în creștere cu 16%

În primele zece luni ale anului 2022, Biofarm a ocupat locul 3 pe segmentul Consumer Healthcare (CHC), în ceea ce privește numărul de unități vândute.

Aria terapeutică de Răceală & Gripă a înregistrat cea mai mare creștere în categoria Consumer Healthcare (CHC), iar produse precum Bioflu, Carmol, Bixtonim Xylo sau Septosol au înregistrat creșteri de două cifre.

În prezent, compania are două fabrici de medicamente în București și o unitate de testare și dezvoltare de produse, iar portofoliul său de peste 200 de produse acoperă cele mai importante arii terapeutice din divizia Consumer Healthcare (digestiv & metabolic, respirator & ORL, cardiovascular & circulator, sistem nervos).

Cu peste 20 de branduri reprezentative, Biofarm este lider de piața din punct de vedere al volumelor în categoriile de referință a nouă dintre brandurile sale: Colebil, Triferment, Carbocit, Sennalax, Bixtonim, Carmol, Biofen, Nervocalmin și Cavit.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe