Newsflash

Prof. dr. Carmen Adella Sîrbu


În atenţia neurologilor: tulburările de mișcare

de Prof. dr. Carmen Adella Sîrbu - apr. 5, 2024

A 13-a ediţie a Cursului internaţional de tulburări de mișcare a avut loc între 14 și 16 martie. Ca în fiecare an, sesiunea video de cazuri clinice a fost extrem de apreciată și a suscitat ample dezbateri.

Veteranii de război, mai expuși riscului de SLA

de Prof. dr. Carmen Adella Sîrbu - dec. 15, 2023

Review-ul pe care îl prezentăm astăzi a fost realizat cu scopul de a analiza posibilii factori etiologici cu care intră în contact militarii pe câmpul de luptă și care pot fi corelaţi cu diagnosticul de SLA.

Formarea amintirilor

de Ionuţ-Gabriel Ilinoiu - nov. 24, 2023

În încercarea de a desluși misterul amintirilor umane, trebuie să aruncăm o privire atentă asupra unor funcţii cognitive fundamentale: memoria, limbajul, orientarea vizuo-spaţială și multe altele.

Cea de-a doua ediție a Conferinței Neuroteam a început la 7 noiembrie 2023

de Prof. dr. Carmen Adella Sîrbu - nov. 22, 2023

Suntem bucuroși că am finalizat și cea de a II-a ediție a Conferinței Neuroteam, care a fost organizată în data de 7 noiembrie a.c.

TRATAMENT: Boala Parkinson avansată

de Prof. dr. Carmen Adella Sîrbu - iul. 28, 2023

În alegerea terapiei avansate se recomandă selectarea pacienţilor, pentru a ţine cont de aspecte legate de siguranţa și eficacitatea fiecărei modalităţi de tratament.

Boala Parkinson avansată și terapiile prin infuzie

de Prof. dr. Carmen Adella Sîrbu - iul. 21, 2023

În prezent, managmentul avansat al Bolii Parkinson include terapiile prin infuzie, stimularea cerebrală profundă, terapiile ablative și terapia genică.

Tumorile cerebrale primare

de Prof. dr. Carmen Adella Sîrbu - iun. 23, 2023

Tumorile cerebrale sunt un grup heterogen de tumori, care variază semnificativ ca incidenţă în funcţie de sex, vârstă și rasă.

Neurooncologia, o specializare necesară?

de Prof. dr. Carmen Adella Sîrbu - iun. 16, 2023

Neurooncologia studiază afecţiunile neoplazice primare ale sistemului nervos central și periferic, efectele cancerelor cu alte localizări asupra SN, sindroamele paraneoplazice și efectele terapiilor antineoplazice asupra SN.

Creierul în stare de veghe

de Prof. dr. Carmen Adella Sîrbu - sept. 30, 2022

Cartea „Eroarea lui Broca” prezintă poveștile culese de prof. dr. Hugues Duffau de-a lungul carierei sale. O lectură captivantă, mai ales pentru pasionaţii de neuroștiinţe.

Arta de a muri

de Prof. dr. Carmen Adella Sîrbu - aug. 26, 2022

În noua sa carte, Atul Gawande abordează un subiect delicat – sfârșitul vieţii. El compară felul în care erau trataţi muribunzii de generaţii diferite.

Radiografia unei profesii

de Prof. dr. Carmen Adella Sîrbu - iul. 22, 2022

În „Bărbatul care a uitat cine e și alte povestiri dintr-o viaţă de neurolog”, Niall Tubridy povestește cu onestitate și umor experienţe cu care s-a întâlnit de-a lungul vieţii.

Terapii noi pentru afecţiuni neurologice

de Dr. Maria Oana Grigore - iul. 24, 2020

În ultimul deceniu, anticorpii monoclonali au schimbat major perspectivele pacienţilor cu boli debilitante: neoplazii, boli autoimune și unele boli neurologice.

Evaluarea imagistică în scleroza multiplă - Protocoale noi

de Dr. Gicuţa-Camelia Lipan - iun. 12, 2020

Noile informaţii despre aspectele clinice, imagistice și terapeutice ale sclerozei multiple (SM) acumulate până în prezent au impus o revizuire a ghidurilor pentru protocoalele IRM cerebrale și medulare propuse în 2001, 2003 și 2009.

Evaluarea imagistică în scleroza multiplă

de Dr. Gicuţa-Camelia Lipan - iun. 5, 2020

Imagistica prin rezonanţă magnetică reprezintă standardul de aur pentru diagnosticul precoce, corect al sclerozei multiple și pentru urmărirea pacienţilor cu această boală, coroborat cu examenul clinic, paraclinic și anamneza.

Sindromul de oboseală cronică, pe agenda cercetării europene

de Dr. Ștefania DIACONU - iun. 7, 2019

România face parte dintr-un proiect european destinat mai bunei cunoașteri a encefalomielitei mialgice sau a sindromului de oboseală cronică, o boală cu numeroase necunoscute și cu variaţii mari în ceea ce privește datele de prevalenţ

Căutare Avansată

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe