Teatrul de Comedie propune o variantă sensibil adaptată a piesei „Căsătoria”, de Gogol, rezultată într-un spectacol extrem de interesant.
Dr. Felician Stăncioiu pare genul de căutător neobosit. Și asta nu doar în demersul de a-și căuta drumul (este medic și cercetător), locul (a profesat atât în SUA, cât și în România), dar și în cel de a se dedica exclusiv unui hobby.
Spectacolul „Forma lucrurilor” este o comedie inteligentă spusă cu farmec. O poveste despre relaţia absurdă pe care formalismul o are cu societatea actuală.
Pentru cei care lucrează la foc continuu, fie ei pompieri, poliţiști sau medici, relaxarea și hobby-urile sunt extrem de importante. Uneori, însă, cele două devin faţete ale aceleiași monede.
Spectacolul cu piesa „Varațiuni pe tema raței”, al Teatrului Mic, este, fără urmă de tăgadă, o reușită.
Spectacolul „Jurnalul lui Robinson Crusoe”, al Teatrului Odeon, oferă spectatorului un adevărat „vaccin” de ludic, de oniric, de candoare, într-o seară cu adevărat de neuitat.
Dr. Dan Deleanu, medic primar Cardiologie intervenţională, consideră că drumeţiile sunt o modalitate de a te cunoaște mai bine , dar și un indicator pentru sănătatea inimii.
Mai mult „codru” decât junglă, spectacolul „Pandorium” al Teatrului Odeon are ca (pre)text fabulele lui Jean de La Fontaine și ne invită la o plimbare prin codrul societăţii omenești dintotdeauna.
Noua producţie a Teatrului Excelsior este construită după modelul unui puzzle de istorioare sentimentale. Personajele concentrează povești frumos condensate și prezentate publicului.
Mișcarea este benefică în orice fel de patologie mintală, spune dr. Vlad Stroescu, medic specialist Psihiatrie. Scrisul, la rândul său, poate fi vindecător.
Noua montare a spectacolului „Pescărușul”, de la Teatrul Naţional din București, nu trebuie ratată de niciun iubitor de teatru.
Cardiolog de profesie, dr. Gabriel Tatu-Chiţoiu le-a explicat dintotdeauna oamenilor că efortul fizic este esenţial în menţinerea sănătăţii. El însuși un împătimit al mișcării, a vrut să fie un exemplu pentru ceilalţi și a înfiinţat Athletic Cardio Club.
Cu o poveste simplă, dar nu lipsită de subtilităţi, spectacolul „Insula măștilor”, al Teatrului Excelsior, reprezintă, din multe puncte de vedere, o gură de aer proaspăt.
Prof. dr. Mircea Cinteză a ascuns întreaga viață în spatele medicului sau al omului politic sensibilitatea artistică, fiind nu numai un fotograf pasionat, ci și președintele ARFOMED.
În existența sa, prof. dr. Mircea Penescu, șeful secţiei de Nefrologie de la „Carol Davila”, și concertmaistru în Orchestra Medicilor „Dr. Ermil Nichifor” din România spune că a atins extremele.
Astăzi președinte al Cenaclului de Arte Plastice al Medicilor, Elena Demetrescu a început să lucreze în sistemul medical în anul 1995, iar în 2007 a început să picteze.
Bine închegat, „E spectacol în oraș” propune un umor cu teme prezente și în stand-up comedy și roast, genuri extrem de îndrăgite de tineri.
Spectacolul „Opera de trei parale” al Teatrului Excelsior este un model de entertainment în stilul Răzvan Mazilu, pentru care echipa de actori merită toată admiraţia.
Spectacolul „Constelaţii” al Teatrului de Artă spune povestea a doi îndrăgostiţi care se întâlnesc în multivers. Un spectacol „de actor”, în care comedia se împletește cu tristeţea.
Nu, nu e o găselniţă jurnalistică. Pur și simplu, la sfârșitul noii premiere a Teatrului Naţional, pe ecranul cât toată scena s-a cocoţat profilul lui Vladimir Putin. De ce? Hai să „ne deslușim”.
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe