Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Apariții editoriale

Paşi spre reforma sănătăţii

Viața Medicală
Dr. Maria DRAGOTĂ marţi, 16 septembrie 2014
Numărul din iunie 2014 al revistei Politici de sănătate creionează activitatea şi opiniile unor profesionişti din domeniul sănătăţii într-o serie de interviuri.
Prof. dr. Doina Pleşca, decan al Facultăţii de Medicină al UMF „Carol Davila“ Bucureşti şi manager al Spitalului Clinic de Copii „Dr. Victor Gomoiu“ mărturiseşte că visează să realizeze un spital public mai frumos decât un spital privat. Pe agenda de priorităţi a preşedintelui CNAS, Radu Ţibichi, se află redefinirea pachetului de bază şi dezvoltarea serviciilor de prevenţie, creşterea ponderii serviciilor în asistenţa primară şi ambulatoriu, şi asigurarea sustenabilităţii financiare a acestui pachet. Dr. Raed Arafat, secretar de stat în MAI, descrie traiectoria sistemului de urgenţă din ţara noastră şi anunţă că în acest an încep programele pentru AVC, recoltarea mobilă de sânge şi implantarea de pacemakere şi defibrilatoare interne pentru bolnavii resuscitaţi după stop cardiac.
Care este situaţia sistemului de sănătate din Republica Moldova aflăm de la Andrei Usatîi, ministrul sănătăţii din ţara vecină. Tonio Borg, comisar european al sănătăţii, afirmă că UE sprijină reforma în sistemul de îngrijiri medicale din România printr-un program de asistenţă pentru balanţa de plăţi.
Sănătăţii copilului îi e dedicată o secţiune din revistă, în care sunt discutate: educaţia pentru sănătate, situaţia prematurilor, eradicarea luxaţiei de dezvoltare a şoldului, problemele privind sistemul de îngrijire a copiilor cu afecţiuni oncologice din ţara noastră, afecţiunile dermatologice ale copiilor ş.a.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.