Newsflash
Apariții editoriale

Lumină în inima cetăţii

de Ramona Popescu - dec. 17 2021
Lumină în inima cetăţii

Cu acest număr al revistei „Plai străbun” ne reîntoarcem în sălile de spectacol cu Festivalul „George Enescu” , în compania ritmurilor clasice, și cu Festivalul „Ionel Perlea”.

Mesajul ce pare să răzbată din paginile revistei Plai străbun, care revine în vieţile noastre cu noi bucurii de toamnă, în aceeași atmosferă de efervescenţă culturală cu care ne-a obișnuit de fiecare dată, este: „Om frumos pe unde umbli?/ Vreau să știu dacă ţi-e bine/ Sau de ai vreun dor de mine?”.

Cu acest număr al revistei – 65/2021 – ne reîntoarcem în sălile de spectacol cu Festivalul „George Enescu” (ediţia a XXV-a), în compania ritmurilor clasice, și cu Festivalul „Ionel Perlea” (ediţia a XXX-a), unde 50 de soliști de operă și dirijori, din toată lumea, au venit la Slobozia pentru a participa la Concursul Internaţional de Canto și la Concursul Internaţional de Dirijat, închinate prestigiosului dirijor ialomiţean.

Între două festivaluri clasice asistăm, pe scena Teatrului de Operetă și Musical „Ion Dacian”, la premiera musicalului „Next to Normal” de Tom Kitt, pe un libret al lui Brian Yorkey – considerat unul dintre cele mai mature, mai curajoase și mai surprinzătoare musicaluri ale ultimelor decade –, dar și la ediţia a doua a evenimentului literar-muzical „Giurgiu – boem și romantic”, moderat de poeta Dunia Pălăngeanu.

Ca de fiecare dată, descoperim noi oameni cu care merită să ne mândrim. Astfel, prin intermediul jurnalistului TVRi, Sandrino Gavriloaia, facem cunoștinţă cu arhitectul Georg Dobrescu, fondatorul Asociaţiei germano-române Athenäum din Düsseldorf, și cu traducătorul și poetul Daniel Ioniţă, președintele Academiei Româno-Australiene din Sydney.

Facem cunoștinţă și cu medicul Maria Georgescu, primul cadru universitar în geriatrie și gerontologie din România, specialist în Diabet, Nutriţie și Boli Metabolice, care ni se destăinuie privirii într-un emoţionant interviu oferit doamnei Ortansa Sturza.

Citiți și: Inteligența spiritului creativ

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe