Newsflash
Apariții editoriale

Inteligenţa spiritului creativ

de Ramona Popescu - aug. 20 2021
Inteligenţa spiritului creativ

Numărul 64 al revistei „Plai străbun” stă sub semnul libertăţii postpandemice și continuă seria articolelor deja consacrate despre românii cu care ne mândrim în ţară și în străinătate.

IMGplai64

Cititorilor li se propune să afle mai multe despre actriţa Elvira Popescu sau Popesco, cum i s-a franţuzit numele, contesă de Foy. Coregrafa Adina Cezar se confesează Ortansei Sturza, într-un emoţionant interviu, despre realizările și bucuria aduse de pasiunea pentru dansul contemporan.

Tudor Bănuș, jurnalist grafic, desenator și grafician, celebru pentru colaborările cu cele mai importante ziare și reviste ale lumii și artistul vizual Simona Nuţiu Gradoux, fiica artistului Romul Nuţiu, unul dintre cei mai importanţi reprezentanţi ai expresionismului abstract european, se confesează jurnalistului TVR Internaţional Sandrino Gavriloaia. Pictorul Adrian Socaciu și familia de artiști Perianu ne introduc în universul picturii, printr-un interesant dialog vizual între generaţii.

Soprana și pedagogul Silvia Voinea ne poartă într-un fascinant itinerariu interpretativ în vocalitate, alături de tinerii săi studenţi și de soprana Laura Tătulescu, mult apreciată și aplaudată pe scenele teatrelor de operă din lume, în cadrul unui omagiu adus Operei Române.

Omagiul este prilejuit de aniversarea a 100 de ani de la instituţionalizarea Operei Române. Acesta este realizat sub auspiciile redeschiderii sălilor de spectacol și a desemnării dirijorului conf. dr. Daniel Jinga ca director general interimar al Operei bucureștene.

Itinerariul reprezintă un preambul la cea de-a 25-a ediţie a Festivalului George Enescu, atât de mult așteptată și dorită, când scopul muzicii – de comunicare, înălţare și purificare – va fi din nou atins.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe