Newsflash
Apariții editoriale

Copilul și nevoile sale

de Dan Dumitru MIHALACHE - iul. 7 2016
Copilul și nevoile sale
Timpul petrecut de părinți cu copilul lor este din ce în ce mai redus, în contextul omului modern. Sunt și părinți care au sentimentul că momentele petrecute alături de copilul lor este timp pierdut. Acesta este semnalul de alarmă pe care dr. Ionel Bratu îl trage în ediția din iunie a revistei Viață + sănătate. Ediție care pune copilul în centrul atenției, cu problemele și nevoile lui, în special de alimentație și adoptare a unor obiceiuri sănătoase, ca metode de prevenție încă de la vârste fragede pentru eventuale viitoare boli ale viitorului adult. Mulți cred că boala cardiovasculară este apanajul vârstei a treia, spune dr. Andreea Dan în articolul pe care îl semnează – „Protecția începe din copilărie“. Realitatea însă arată că aceste boli pot afecta orice persoană, inclusiv copiii. Sunt copii care se pot naște cu boli cardiace congenitale sau le pot dobândi pe parcursul vieții, mai ales dacă ne gândim la creșterea continuă a numărului de copii obezi. Există însă lucruri care pot fi făcute pentru a proteja sănătatea inimii copiilor, pe care autoarea acestui articol le detaliază cu larghețe.
Articolul de fond, semnat de dr. Magdalena Ionescu, medic pediatru și neonatolog și dr. Ionel Bratu, cardiolog, abordează tot subiectul alimentației. Articolul pornește de la elementele educative pe care copilul ar trebui să le primească încă din pruncie de la mama lui și încheie cu sfaturi pentru părinți, despre cum să se înțeleagă cu copiii lor.
Cititorul va mai descoperi în revista de față subiecte diverse privind boala reumatică la copil, reducerea simptomelor ADHD fără medicamente, tendințele de nutriție, igiena dentară în sezonul cald, abordarea, din perspectiva psihologului, a multiplelor nevoi care trebuie „împlinite“ pentru o dezvoltare armonioasă a copiilor și multe altele.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe