Newsflash
Apariții editoriale

Apariţii noi MedicHub

de Cristina GHIOCA - oct. 30 2020
Apariţii noi MedicHub

Cele mai recente numere ale revistelor MedicHub propun subiecte variate, precum telemedicina în pandemie sau prevalența cezarienelor în România, dar și prezentări de caz din domenii variate.

macheta_evantai_site_2020_12065Numărul 4/2020 al Farmacist.ro* propune lucrări bine documentate din farmacologie și farmacoterapie, epidemiologie și imunologie, tema ediţiei fiind „Actualităţi în infecţia cu SARS-CoV-2”.

Patru nașteri din zece se rezolvă prin cezariană

Numărul 3/2020 al revistei Ginecologia.ro** are are ca temă centrală operaţia de cezariană. Alte subiecte abordate sunt: „Diagnosticul ecografic al fibroamelor ovariene” și „Complicaţiile perinatale și neonatale la pacientele cu răspuns ovarian scăzut în sarcinile obţinute prin proceduri de reproducere umană asistată”.

Cazuri deosebit de interesante în psihiatrie

În cea de-a 3-a ediţie din 2020 a revistei Psihiatru.ro*** sunt prezentate câteva cazuri deosebit de interesante pentru specialiștii din domeniu: „Depresie severă post-accident vascular cerebral silenţios”, „Primul episod psihotic la o structură de personalitate de tip schizotipal” și „Managementul terapeutic al tulburării neurocognitive în boala Alzheimer”.

Telemedicina în pandemie

Tema centrală a revistei ORL.ro*** (nr. 3/2020) este „Telemedicina”, însă sunt abordate și subiecte precum: „Ablaţia exclusiv endoscopică minim invazivă transcutanată a unei tumori orbitare – prezentare de caz”, „Reabilitarea vocală postlaringectomie totală – experienţa noastră” sau „Meatoplastia (meatoconcoplastia)”.

Rezumatele prezentate la „Zilele Medicale și Știinţifice IOB”

Numărul 3/2020 al publicaţiei Oncolog-Hematolog.ro*** aduce în atenţia cititorilor articole precum: „Ghid de diagnostic și tratament în cancerul sânului”, „Metastaze pancreatice hipervasculare: sunt un diagnostic imagistic ușor?” sau „Un caz interesant de leucemie mieloidă cronică manifestată sub formă de criză blastică limfoidă B”.

Infecţia cu Molluscum contagiosum în dermatita atopică

Revista Societăţii Române de Alergologie și Imunologie Clinică, Alergologia*** (nr. 3/2020), aduce în atenţia abonaţilor două
documente de poziţie ale Academiei Europene de Alergologie și Imunologie Clinică, care se referă la hipersensibilitatea la medicamente, precum și articole originale despre: infecţia cu Molluscum contagiosum în dermatita atopică, efectele adverse neuropsihice induse de montelukast, reacţiile de hipersensibilitate induse de coliruri și principalele etiologii ale eozinofiliilor sangvine.

Supliment de Reumatologie în Medic.ro

Numărul 5/2020 al revistei Medic.ro* cuprinde un supliment de Reumatologie, în care autorii abordează subiecte precum: „Alimentaţia și stilul de viaţă al pacienţilor cu hiperuricemie și gută – mit versus realitate”, „Managementul durerii în cabinetul medicului de familie” și „Alimente cu efect antiinflamator – prevenţie sau tratament?”.

Puteţi găsi în cuprins: „Modificări adaptative ale comunicării în medicină şi învăţământ” sau „Adenopatie axilară dureroasă după ruptura implantului mamar – studiu de caz și al literaturii de specialitate”.

Examinarea ultra­sonografică în cel de-al treilea trimestru de sarcină

Revista Societăţii Române de Obstetrică și Ginecologie, Obstetrica și Ginecologia***, are în cuprinsul celei de-a 3-a ediţii din 2020 un articol cu totul deosebit: „Examinarea ultrasonografică în cel de-al treilea trimestru de sarcină”, o sinteză ce a stat la baza ultimului ghid SOGR, pe care îl găsiţi și pe site-ul SOGR (www.sogr.ro). Multe alte articole originale și prezentări de caz puteţi regăsi în paginile revistei.


Notă autor:

*Revistă creditată cu 10 EFC pentru farmaciști și 5 EFC, pentru asistenţi.
** Revistă creditată cu 10 EFC pentru farmaciști și 5 EFC, pentru moașe, asistenţi maternali și asistenţi medicali.
*** Revistă creditată cu 10 puncte EMC.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe