Newsflash
Internaționale

Încărcătura virală a copiilor cu COVID-19 e mai mare decât cea a adulților

de Florentina Ionescu - aug. 26 2020
Încărcătura virală a copiilor cu COVID-19 e mai mare decât cea a adulților

Un studiu realizat pe pacienți pediatrici cu COVID-19 arată că micuții au o încărcătură virală mai mare decât adulții spitalizați. Totodată, copiii ar putea contribui la transmiterea COVID-19 mai mult decât se credea până la acest moment.

Pentru a clarifica situația legată de copii și riscul de infecție cu SARS-CoV-2 – dacă au sau nu un risc scăzut de îmbolnăvire –, o echipă de cercetători de la Massachusets General Hospital din Boston a evaluat natura bolii COVID-19 la copii, evaluând încărcătura virală, susceptibilitatea la boală și răspunsul imun în cazul a 192 de pacienți observați în acest spital american, scrie www.medicalnewstoday.com. Studiul este cea mai comprehensivă cercetare dedicată pacienților pediatrici cu COVID-19 până la această dată, arată sursa citată și a fost publicat în Journal of Pediatrics.

incarcatura virala copii cu covid-19

Ce au arătat testele efectuate copiilor

Studiul a inclus 192 de persoane, începând de la bebeluși până la persoane de 22 de ani, cu o vârstă mediană de 10 ani. Dintre aceste persoane, aproape un sfert au avut un diagnostic confirmat de infecție cu SARS-CoV-2, virusul care cauzează COVID-19.

Testele realizate pe mostrele prelevate din zona nazofaringiană au arătat că pacienții pediatrici au avut o încărcătură virală semnificativ mai mare decât cea a adulților spitalizați cu o formă severă de COVID-19.

Această concluzie este deosebit de importantă, deoarece riscul de a transmite virusul SARS-CoV-2 la o altă persoană este mai mare în cazul persoanelor care au încărcătura virală mai mare.

„Nu m-am așteptat ca încărcătura virală să fie atât de mare. Când ne gândim la un spital și la toate măsurile de precauție pe care ni le luăm pentru a trata adulții bolnavi de COVID-19, cu forme severe, dar iată că încărcăturile virale ale acestor pacienți spitalizați sunt semnificativ mai scăzute decât cele ale unui copil sănătos, care se plimbă peste tot cu o încărcătură virală extrem de mare a virusului SARS-CoV-2”, a declarat dr. Lael Yonker, autorul care a condus acest studiu.

Totodată, cercetarea a arătat că dintre copiii care au fost confirmați cu COVID-19, doar jumătate prezentau febra ca simptom, ceea ce sugerează că medicii ar putea să rateze unele diagnostice la pacienții cu vârste mici.


Notă autor:

Sursa foto: www.rawpixel.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 120 de lei
  • Digital – 80 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe